Opzet van de opleiding

De lesstof sluit aan op de vaardigheden die horen bij het beroep dat je wilt gaan uitoefenen. Je zult veel zaken met elkaar of zelfstandig moeten regelen en verwerken. We bieden de lessen beroepsgericht aan, waarbij we specialisten en leerbedrijven uit de praktijk inzetten. De algemene

Opzet van de opleiding

De lesstof sluit aan op de vaardigheden die horen bij het beroep dat je wilt gaan uitoefenen. Je zult veel zaken met elkaar of zelfstandig moeten regelen en verwerken. We bieden de lessen beroepsgericht aan, waarbij we specialisten en leerbedrijven uit de praktijk inzetten. De algemene vakken volg je klassikaal met studenten van andere opleidingen. Je krijgt vakgerichte lessen over melkvee, maar ook krijg je een deel intensieve veehouderij; met name varkenshouderij. Je kunt voor de duur van een jaar 1 dag in de week samen met studenten van verschillende AOC’s varkenshouderijlessen volgen bij een andere onderwijsinstelling. De rest van de lessen volg je dan bij Landstede MBO.

De LWP’s (Leer Werk Prestaties) en opdrachten hebben te maken met het vak dat je later wilt uitoefenen. Je werkt samen in kleinere groepen, je houdt presentaties of praktijkdemonstraties. De algemene vakken bestaan uit Nederlands, Engels, rekenen, administratie en biologie. Je kunt ook een cursus DHZ-KI bij rundvee, en gewasbescherming A volgen. Ook kun je je BHV-certificaat, heftruckcertificaat en je VCA-diploma halen. Gedurende je opleiding kun je kiezen uit verschillende keuzedelen, zoals: klauwverzorging, van grond tot mond, melkwinning en automatisch melken.

Persoonlijke begeleiding

Alle studenten hebben een eigen coach. Deze coach is tevens een vakdocent. Dat heeft als voordeel dat jouw coach zich goed kan inleven in jouw beroepspraktijkvorming en je ontwikkeling in het vakgebied.

Beroepspraktijkvorming (BPV)

Je doet praktijkervaring op bij bedrijven. Je besteedt een groot gedeelte van een schooljaar aan BPV (stage) door middel van dag- en blokstages. Bovendien ga je in het tweede leerjaar een langere periode op blokstage, waarvan een deel kan worden ingevuld met een buitenlandstage. Je zoekt zelf actief naar een geschikte BPV-plek. Mocht je zelf geen geschikte plek kunnen vinden, dan helpt school hierbij. We werken tijdens de hele opleiding nauw samen met het bedrijfsleven. Het kan dus zijn dat je sommige onderdelen van je opleiding (zoals workshops en trainingen) tegelijkertijd volgt met cursisten uit het bedrijfsleven. Bovendien nodigen we regelmatig mensen uit het vakgebied uit voor een gastcollege en ga je op excursies. Ook na je opleiding, in je werk, kun je trainingen of cursussen volgen bij Landstede.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een niveau 3 mbo-diploma, bij voorkeur diploma Vakbekwaam Medewerker Veehouderij.
 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten, zoals gastlessen, excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen. Deze kosten bedragen jaarlijks circa € 225,-. Daarnaast kan er een bijdrage worden gevraagd voor een cursus/keuzedeel die je wilt volgen. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 82 00.

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

 • E-mailadres: info@landstede.nl
 • Telefoonnummer: 088-8508200

 • Categorie: Mbo-opleiding

 • Onderwerp: Overig

 • Aanbieder: Landstede Raalte

  Bij Landstede MBO leer je in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarin je kennismaakt met je toekomstige beroep en werkveld.

 • Duur: 3 jaar
 • Adres: Zwolsestraat 63A, 8101 AB Raalte, Nederland

Opzet van de opleiding

De lesstof sluit aan op de vaardigheden die horen bij het beroep dat je wilt gaan uitoefenen. Je zult veel zaken met elkaar of zelfstandig moeten regelen en verwerken. We bieden de lessen beroepsgericht aan, waarbij we specialisten en leerbedrijven uit de praktijk inzetten. De algemene