Ben je graag op het land of tussen de koeien? Wil je alles leren over dieren en gewassen? En ben je niet bang voor vieze handen? Dan is de opleiding Veehouderij iets voor jou!

Wil jij alles leren over veehouderij, de agrarische sector en het telen van voedergewassen? Ben je graag op het land of tussen het vee en niet bang voor vieze handen? Dan is de opleiding Veehouderij iets voor jou. Vee voeren, melken en verzorgen: voor een veehouder is dat erg belangrijk. Daarnaast kun je als ondernemer of medewerker veehouderij ook goed omgaan met computers en landbouwmachines. Je bent dus heel veelzijdig. Kies je voor de opleiding Veehouderij? Dan heb je grote kans op een baan, want in deze sector is veel personeel nodig.

Dit ga je doen

Er zit veel samenhang in de opleidingen veehouderij, teelt en loonwerk. Daarom is je eerste jaar een agro-breed basisjaar. In dit jaar leer je over onderwerpen als de bodem, bemesting, gewassen, machines en werktuigen, arbo veiligheid en duurzaamheid. Afhankelijk van de opleiding die je kiest, ga je dieper op bepaalde onderwerpen in.

Bij Veehouderij leer je alles over landbouwhuisdieren, de agrarische sector en landwerkzaamheden. Daarnaast krijg je lessen over thema’s als de bodem, bemesting en machines. Je leert niet alleen binnen de school, maar ook op praktijklocaties buiten de school. Zo zie je meteen hoe de praktijk werkt!

Niveau 3 – vakbekwaam medewerker veehouderij

Doe je de niveau 3 opleiding, dan word je opgeleid tot zelfstandig medewerker veehouderij. Dit wil zeggen dat jij na deze drie jaar durende opleiding in staat bent om zelfstandig werkzaamheden op een veehouderij uit te voeren. Bijvoorbeeld wanneer de veehouder zelf ziek op bed ligt of een dagje weg gaat. Alle dagelijkse en periodieke werkzaamheden kun jij zelfstandig uitvoeren.

 

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

 • E-mailadres: meppel@mboterra.nl
 • Telefoonnummer: 0522-251368

 • Categorie: Mbo-opleiding

 • Onderwerp: Overig

 • Aanbieder: Terra MBO Meppel

  MBO Meppel staat voor modern onderwijs dat aansluit bij wat het bedrijfsleven of het hbo van ons vraagt. MBO Meppel werkt op school volgens een bijzonder concept: regioleren. Dit betekent dat de studenten werken aan opdrachten van het bedrijfsleven of de overheid uit de regio.

  Naast het schoolgebeuren ga je op stage. Je mag zelf een stagebedrijf kiezen. In de hogere klassen mag dat ook in het buitenland. De school is een veilige school. Omdat de vestiging niet al te groot is, ben je geen nummer, maar een bekende naam. Studenten en docenten kennen elkaar. Dit geeft een prettige sfeer zowel in de klas als bijvoorbeeld in de gezellige kantine.

 • Duur: 3 jaar
 • Adres: Werkhorst 56, 7944 AV Meppel, Nederland