Denk jij er ook over na om jouw eigen melk te verzuivelen en te vermarkten nu er steeds meer vraag komt naar steekproducten en rauwmelkse producten? Boerderijzuivel is hip en met de bereiding ervan is zeker zoveel geld te verdienen als met het melken van meer koeien. Maar hoe start je succesvol een eigen bedrijf in de zuivelbereiding? Het moet wel bij jou als ondernemer passen. Welnu, in deze 4-daagse training ga jij aan de slag met alles wat erbij komt kijken om jouw eigen melk te verzuivelen en te vermarkten. Het einddoel van de training is een kant-en-klaar ondernemingsplan en marketingconcept van jouw eigen product. Hoe mooi is dat? Deze 4-daagse training gaat in op de diverse onderdelen van het ondernemen in de zuivel.

De opzet van de training is :

 • Wet- en regelgeving: Door Gea van der Puijl. Sinds 1990 deskundige op het gebied van boerderijzuivelbereiding. Haar kennis ligt o.a. bij productbereiding, hygiëne en voedselveiligheid, economie en wetgeving.

 

 • Praktijkcasussen: Het bespreken van praktijkvoorbeelden die van tevoren worden ingebracht (1 dagdeel). In de middag keuren we met elkaar een aantal zuivelproducten, waarbij er voor iedereen de mogelijkheid is om reeds eigen gemaakte (eventueel hobbymatig bereide) producten mee te nemen en te laten beoordelen. Gea zal daarbij toelichting geven op de relatie tussen hetgeen we proeven en de bereidingswijze van deze producten.

 

 • Management en economie: Op basis van een voorbeeld saldoberekening ga je een eigen saldoberekening opzetten voor de thuissituatie (2 dagdelen). Hiermee wordt een goede basis gelegd om daarna thuis aan de slag te gaan met een saldoberekening voor de eigen bedrijfssituatie die dan in de tweede bijeenkomst verder wordt besproken en waaraan we samen inhoud gaan geven.
 • Marketing: Het maken van een reclamecampagne, het bestuderen van de  P’s in de marketing en een bezoek aan zelfzuivelaar en supermarkt (2 dagdelen). Door Ynze Moedt, een “Visual Journalist”: “Ik werk vanuit een concept en daaruit ontstaat de vorm. Goede vormgeving communiceert en verkoopt. Mijn insteek is om jou in deze cursus te verrassen en te inspireren.”

 

 • Ondernemingsplan en marketingconcept: Deze ontvang je na het volgen van deze training, evenals een waardebon voor de andere DTC zuiveltrainingen.

Kosten:  1.299,00 excl BTW

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

 • E-mailadres: info@dairytrainingcentre.com
 • Telefoonnummer: 088-2353600

 • Categorie: Cursus

 • Onderwerp: Zelfverzuiveling

 • Aanbieder: Dairy Training Centre

  Wil jij op een praktische manier je kennis vergroten? Om duurzamer, diervriendelijker, efficiënter, gespecialiseerder of winstgevender te boeren? Dairy Training Centre (DTC) is hét (inter)nationale trainingscentrum voor de melkveehouder en melkverwerker.

  Hun hoogwaardige trainingen worden op verschillende locaties in Nederland en daarbuiten gegeven. Want zij houden rekening met jouw agenda. Zij maken ook gebruik van de praktijktrainingsfaciliteiten van hun professionele partners in de zuivelketen. Hun trainers zijn erop gericht om hun jarenlange vakkennis aan jou door te geven. Zodat jij wat je vandaag geleerd hebt, morgen al in de praktijk kunt brengen.

 • Duur: 4 dagen
 • Adres: Sanjesreed 4, 9062 EK Oentsjerk, Nederland