80% van al het ziekteverzuim op melkveebedrijven wordt veroorzaakt door ongelukken met de kudde. Deze ongelukken kunnen gedeeltelijk voorkomen worden door training in omgang met koeien.

Het opjagen van koeien veroorzaakt angst, kreupelheid en zorgt voor minder melkproductie. Dit is slecht voor de koe en voor de boer. Angstige dieren zijn onvoorspelbaar en daar begint het probleem. Boeren die de kudde rustig benaderen hebben minder ongelukken. Medewerkers die controle hebben krijgen de koeien makkelijker en sneller in de melkput. Stressvrij omgaan met vee geeft iedereen op het bedrijf meer werkplezier en bevrediging.

U leert om te kijken en denken vanuit de koe. Hoe ervaart zij dingen? Wat maakt haar onzeker? Wat zijn de risico gebieden, waar moet u extra voorzichtig zijn? We laten zien hoe u koeien kunt omgaan en verplaatsen zonder stress.

Training is beschikbaar 24 uur per dag, 7 dagen in de week for 1 vol jaar

U kunt de lessen kijken wanneer het u uitkomt op iedere willekeurige locatie. De lessen kunt u zo vaak bekijken als u wilt: u heeft onbeperkt toegang tot de cursus voor één vol jaar.

Wat krijgt u

In deze cursus zit 3,5 uur waardevolle inhoud:

– 40 video lessen
– studie vragen

Het omvat de onderwerpen:
– waarom stressvrij omgaan met vee
– nieuwe medewerkers
– de fluisteraar
– onderwijs de kalveren
– gebruik druk
– koe visie
– kudde gedrag
– de kudde verplaatsen
– een koe verplaatsen
– veilig werken

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

  • Telefoonnummer: 0487-745 041

  • Categorie: Cursus

  • Onderwerp: Diergezondheid & welzijn

  • Aanbieder: CowSignals

    CowSignals is een onafhankelijk trainingsbureau gespecialiseerd in gezondheid, welzijn en duurzaamheid. Wij zetten ons in voor Happy Cows, Happy Farmers, Happy Planet!

  • Duur: 3,5 uur
  • Adres: Hoekgraaf 17a, 6617 AX Bergharen, Nederland