Is het jouw ambitie om melkveehouder te worden en wil jij je verdiepen in agrarisch ondernemerschap? Onze sector staat voor een veelvoud aan uitdagingen. Dit vraagt om nieuw ondernemerschap met flexibiliteit en innovatievermogen. Met de opleiding Melkveehouderij Associate Degree word jij zo’n ondernemer.

In deze praktijkgerichte studie ontwikkel jij je tot een allround agrarisch ondernemer, iemand die niet alleen beschikt over vakinhoudelijke kennis maar ook over de vaardigheden om zelfstandig te gaan ondernemen. Binnen de studie kun je kiezen voor een gangbare of biologische richting, beiden met hun eigen specifieke praktijkgerichte vakken.

Een leven tussen het vee

Is het jouw ambitie om melkveehouder te worden? Wil jij goed voorbereid zijn op een leven tussen het vee? Wil jij je vakinhoudelijke kennis en vaardigheden verbreden? Ben jij iemand die de meerwaarde ziet van een duurzame melkveehouderij, die zicht durft te onderscheiden in een markt die in beweging is? Je wilt je ontwikkelen op hbo-niveau, maar vindt vier jaar studeren te veel? Dan is de associate degree Melkveehouderij een ideale studie voor jou. Het is een tweejarige opleiding op hbo-niveau en heeft twee richtingen: gangbare-  en biologische melkveehouderij . Tijdens de opleiding werk je niet alleen aan het vergroten van je (praktijk)kennis, maar ook aan je vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Wat is een associate degree?

Als je deze twee-jarige hbo-opleiding hebt afgerond, ontvang je een wettelijk erkend diploma. Met dit diploma vergroot je je kansen op succesvol ondernemen. Het programma is voor iedereen met een mbo-4 of havo diploma.

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

 • E-mailadres: info@hvhl.nl
 • Telefoonnummer: 058-2846100

 • Categorie: Hbo-opleiding

 • Onderwerp: Overig

 • Aanbieder: Van Hall Larenstein Leeuwarden

  Je staat op het punt om jouw futureproof wereld te bouwen. Dit doe je bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) door je eigen pad te kiezen. En door een opleiding te volgen, die jou de skills geeft om de wereld ook voor anderen toekomstbestendig te maken.
  Welkom bij de duurzaamste hogeschool van Nederland!

  Ben jij diegene die ons voedsel gezonder en beter maakt? En wil je dit realiseren bij de bron van ons voedsel of bij de verwerking ervan? Met de opleidingen binnen Agri en voeding kun jij bouwen aan een gezonde wereld.

 • Duur: 2 jaar
 • Adres: Agora 1, 8934 CJ Leeuwarden, Nederland