Presteren doe je niet alleen!

Tijdens de eerste Landelijke Jongerendag – Het kalf centraal, op vrijdag 19 april 2024 in Nijkerk (GLD) kom je alles te weten over optimale samenwerking tussen de melkveehouderij en kalverhouderij. 

Het kalf is de verbindende schakel tussen beide sectoren. Door het kalf vanaf de geboorte de juiste zorg te bieden, levert het volwassen dier een goede melkproductie of de beste resultaten in de kalverhouderij. Een doel dat we alleen gezamenlijk gaan bereiken!

Tijdens de Jongerendag zetten we het kalf centraal: we laten de melkveehouderij, collecterende handel en de kalverhouderij tezamen nadenken over de weg en de behoefte van het kalf. Workshops bieden je de nieuwste inzichten over onder andere het vernieuwde Kalf Volg Systeem en de ervaringen met de 28-dagen regeling in Duitsland. Dierenartsen delen hun ervaringen van de beste overgangen voor het kalf, en krijg tips en tricks voor behendig veetransport.

Ook gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen over actuele onderwerpen. We zullen elkaar uitdagen en prikkelen, maar bovenal motiveren om samen voor het kalf te gaan.

Als knallende afsluiter neemt Maarten van der Weijden ons mee in zijn weg naar Olympisch goud en zelfs nog verder. Zijn ambities en innovatief en succesvol samenwerken in ondernemen en topsport worden vertaald naar ons leven alledag, om het kalf, op ons bedrijf.

Ben jij tussen de 16 en 35 jaar en bedrijfsopvolger, medewerker, veehandelaar of dierenarts in de melkvee- of kalverhouderij? Kom dan naar de allereerste Landelijke Jongerendag op vrijdag 19 april 2024 in Nijkerk. Met praktische inhoudelijke workshops en inspirerende sprekers. Het programma duurt van 10.00 tot 16 uur, inclusief lunch en borrel, en deelname is gratis.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage vanuit Colland Arbeidsmarkt (LTO), ZuivelNL, Vereniging Van Kalverhouder, Stichting Brancheorganisatie Kalversector, Centrum Voor Innovatief Vakmanschap, Sta Op Fonds, NAJK en LTO Nederland.

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

  • Datum: 19 april 2024
  • E-mailadres: melkveehouderij@kennismakelaarsdierhouderij.nl
  • Telefoonnummer: 06-30188800

  • Categorie: Evenement

  • Onderwerp: Van elkaar leren

  • Aanbieder: Kennismakelaar Melkveehouderij & Kennismakelaar Kalverhouderij
  • Duur: 6 uur
  • Adres: Berencamperweg 12, 3861 MC Nijkerk, Nederland