Het Agro Innovatie Event, editie Stedendriehoek en IJsselvallei, staat volledig in het teken van vernieuwingen op en rondom het boerenerf. Het inspelen op de uitdagingen van deze tijd vraagt om toekomstgericht ondernemerschap en dit is precies waar het Agro Innovatie Event om draait. Het event, waar ook veel ruimte is voor ontmoeting, vindt plaats op woensdagavond 28 februari in Twello.

Ondernemers in de Stedendriehoek en de IJsselvallei zitten niet stil en willen vooruit. De Innovatie Coöperatie helpt ondernemers met innovatieve ideeën door het leggen van nieuwe contacten, door te inspireren en door te ondersteunen met kennis en financiering. Speciaal voor agrariërs en agrofood-mkb’ers uit de regio organiseert De Innovatie Coöperatie daarom deze zevende editie van het Agro Innovatie Event. Tijdens het event vertellen ondernemers zelf welke kansen zij zien, hoe zij deze oppakken en wat het hen vervolgens oplevert.

Ondernemers delen ervaringen

Dat de landbouw volop in beweging is, laten voorbeelden uit de praktijk zien. Vaak levert dit mooie onverwachte samenwerkingen op.

Zo vertelt melkveehouder Sander Wijgman samen met wethouder Pouwel Inberg van gemeente Brummen over de ambitie en het maatschappelijke belang van de ontwikkeling van het gebied en de samenwerking tussen deze partijen.

Ook staan Wessel Brand van loonwerkbedrijf Hofmeijer, agrarisch ondernemer Peter Voormeeren en Willem Hendrik van Randwijk van Dijkhof Bouw op het podium. Zij werken samen om tot een succesvolle biobased bouwketen in de regio Stedendriehoek te komen.

Marleen MacLean werkt samen met producenten en consumenten aan het initiatief De Local Farmers. Samen met producent Mandy Plante van Vleesch van Plante en consument Annegreet van der Ros vertelt zij hoe ze dit aanpakken.

Inspirerend innovatieplein

Ook op het innovatieplein bruist het van praktische nieuwe ideeën en ondernemerskracht met meer dan vijftien inspirerende ondernemers en organisaties. Maak kennis met onbemande streekwinkel De Pantry, kom luisteren naar Lochemse melkveehouders over de productie van biogas, hoor meer over kunstmestreductie met de Tow and Fert machine, proef de bieren van Beekzicht en nog veel meer!

Nieuwsgierig?

Meld je dan aan voor het event op woensdagavond 28 februari, locatie gemeentehuis Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Inloop vanaf 19.30 uur via: https://deinnovatiecooperatie.nl/aanmelden-agro-innovatie-event/ 

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

  • Datum: 28 februari 2024
  • E-mailadres: info@deinnovatiecooperatie.nl

  • Categorie: Evenement

  • Aanbieder: De Innovatie Coöperatie

  • Aanbieder: Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland
  • Duur:
  • Adres: H.W. Iordensweg 17, 7391 KA Twello, Nederland