Verandering en innovatie bewerkstelligen in de internationale zuivelsector

Ben jij die zuivelprofessional met een scherp oog voor innovatie, strategie en bestuur, en wil je graag je carrière naar een hoger plan tillen? Of misschien sta je op het punt om af te studeren voor je bachelor en heb je het gevoel dat je nog niet bent uitgeleerd en wil je jezelf verder professionaliseren in de zuivelketen? Dan is de master Innovative Dairy Chain Management jou op het lijf geschreven!

Deze masteropleiding richt zich op de volledige zuivelketen, van boer tot bord en alles daartussenin. Hoe kunnen landbouwbedrijven op een rendabele manier voldoende melk van uitstekende kwaliteit leveren met inachtneming van de (veiligheids)eisen van de keten? Hoe kunnen we verschillende processen innoveren om te voldoen aan de vereisten van de sector en de overheid? Dit zijn enkele vraagstukken waar je tijdens deze masteropleiding mee aan de slag gaat.

Innovatief

Studenten moeten innovatief kunnen denken, wat zich vertaalt in creativiteit in het omgaan met complexe situaties zoals:

 • Het ontwikkelen van scenario’s voor de sector om onzekerheden aan te pakken, in tegenstelling tot traditionele adviesdiensten.
 • Het ontwikkelen van strategieën voor veranderende omstandigheden.
 • Het innoveren van technologieën op het gebied van productie, verwerking en bestuur van de keten.
 • Het opzetten van landbouwbedrijven in nieuwe landen of nieuwe gebieden.

Locatie

Je volgt deze master in studiestad Leeuwarden. IDCM wordt volledig in het Engels gegeven, waarvoor je een kwalificatietest moet doen. Internationale studenten hebben de mogelijkheid om het tweede deel van de masteropleiding online te volgen. Dit geldt voor de studieonderdelen Research Design & Implementation en de scriptie. Er worden online tools gebruikt om je te begeleiden bij opdrachten en je scriptie. Op deze manier kun je je verblijf in Nederland beperken tot twintig weken. Zo kun je veel besparen op reis- en huisvestingskosten.

Voltijd of deeltijd

Je kunt je voor deze master inschrijven voor een voltijd- of deeltijdopleiding. Als je voor een voltijdopleiding kiest, duurt de master één jaar. Wanneer je voor deeltijd kiest, wordt de master gespreid over twee of drie jaar. In dat geval worden het eerste en tweede trimester afgesloten met een certificaat.

De master IDCM wordt ontwikkeld via het opleidingsprogramma van de Dairy Campus die wordt gesubsidieerd door het SNN (Samenwerkingsverband Noord Nederland).

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

 • E-mailadres: info@hvhl.nl
 • Telefoonnummer: 058 284 61 00

 • Categorie: WO-opleiding

 • Onderwerp: Overig

 • Aanbieder: Van Hall Larenstein Leeuwarden

  Je staat op het punt om jouw futureproof wereld te bouwen. Dit doe je bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) door je eigen pad te kiezen. En door een opleiding te volgen, die jou de skills geeft om de wereld ook voor anderen toekomstbestendig te maken.
  Welkom bij de duurzaamste hogeschool van Nederland!

  Ben jij diegene die ons voedsel gezonder en beter maakt? En wil je dit realiseren bij de bron van ons voedsel of bij de verwerking ervan? Met de opleidingen binnen Agri en voeding kun jij bouwen aan een gezonde wereld.

 • Duur: 1 jaar
 • Adres: Agora 1, 8934 CJ Leeuwarden, Nederland