Bij Dirksen Management Support brengen ze melkveehouders uit heel Nederland bij elkaar in agrarische studiegroepen. Het doel? Leren van elkaars ervaringen, vergelijken van bedrijfsresultaten en discussiëren over bedrijfsstijlen en keuzes. Om de meest leerzame en interessante gesprekken te creëren, maken wij onze groepsindelingen op basis van regio’s. Met als resultaat dat boeren kunnen sparren over problemen die voor hun van toepassing zijn. Daarnaast geeft deze indeling op een juiste manier weer hoe boeren presteren in relatie tot vergelijkbare andere bedrijven. Dit houdt je als melkveehouder scherp en geeft relevante inzichten. Zowel in onderdelen waar het bedrijf goed presteert of waar nog kansen liggen die benut kunnen worden.

Onderwerpen

Tijdens een studiegroep seizoen van DMS worden er diverse onderwerpen besproken. Denk bijvoorbeeld aan een BEX-rantsoen, de efficiëntie van stikstof- en fosfaatbenutting. Of aan de kringloopwijzer, mestconfrontatie en CO2 en ammoniak uitstoot. Met de kostprijsbijeenkomst draait het vooral om de financiële resultaten. Zo bespreken we individuele financiële gegevens aan de hand van de groepsgemiddelden. Bijeenkomsten over rantsoenefficiëntie gaan dieper in op individuele en groeps-brede voerefficiëntie en ook de BEX voorspellingen worden besproken. Er zijn ook middagen die in het teken staan van duurzaamheid. Zo bespreken we individuele duurzaamheid, fokkerijprestaties en dierdagdoseringen. Ieder studiegroep seizoen wordt in de zomer afgesloten met een excursie. Dit wordt georganiseerd door DMS en heeft een onderwerp naar keuze van de studiegroep.

Overzichten

Tijdens de studiegroep bijeenkomst wordt er gewerkt met compacte overzichten die samen zijn gesteld door DMS. Op deze overzichten staan de meest recente bedrijfsspecifieke cijfers van de melkveehouder plus vergelijkingsgroepen die zijn opgesteld op basis van intensiteit.

Agrarisch Adviesbureau Dirksen Management Support beschikt over een grote database aan cijfers van melkveehouders door heel Nederland voor meerdere jaren. Door de diverse onderwerpen en de vertrouwde band met onze melkveehouders kunnen wij de individuele melkveehouder een breed inzicht geven over zijn bedrijf door middel van onze overzichten. Op deze manier kan er naast de onafhankelijke instelling, gecoacht worden naar dat punt op de horizon waar de melkveehouder naar toe wil werken.

Voordelen van een agrarische studiegroep

  • Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Vergelijken met andere melkveehouders
  • Tips en ideeën opdoen van elkaar
  • Rondkijken op andere melkveebedrijven
  • Discussiëren over actuele onderwerpen

Deelnemen aan een studiegroep

Lijkt het je leuk om net als ongeveer 350 andere melkvee boeren, samen te leren van eigen bedrijfscijfers? Meld je dan aan voor een bijeenkomst en bespreek in een agrarische studiegroep, in kleine groepjes, rond de keukentafel hoe je optimaal van de bodem gebruik kunt maken, of waar financiële kansen liggen.

Dirksen management support B.V. verzorgt sinds 1996 agrarische studiegroepen voor melkveehouders om 5 keer per jaar bij elkaar te komen in een vaste groep van ongeveer 10 personen. De bijeenkomsten duren 1 dagdeel, meestal van 10:00 tot 15:00 gewoon bij iemand uit de groep thuis. Dit wisselen we voortdurend af, zodat je bij ieder zijn bedrijf kunt kijken.

Een studiegroep seizoen is van september tot aan juli. De eerste bijeenkomst is altijd vrijblijvend en gratis. Zo kunt u de sfeer proeven van onze studiegroepen. Ook kunt u uw eigen cijfers aanleveren om gelijk met uw cijfers mee te kijken, dit geeft een beter beeld van een studiegroep. Zoals op de onderstaande kaart te zien, zitten onze deelnemers verspreid over heel Nederland. Zo kunnen wij voor ieder een passende studiegroep in eigen omgeving aanbieden.

 

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

  • E-mailadres: info@dmsadvies.nl
  • Telefoonnummer: 31 345 – 501885

  • Categorie: Studiegroep

  • Onderwerp: Van elkaar leren

  • Aanbieder: Dirksen Management Support (DMS)

    Bij agrarisch adviesbureau Dirksen Management Support brengen ze melkveehouders uit heel Nederland bij elkaar in agrarische studiegroepen. Het doel? Leren van elkaars ervaringen, vergelijken van bedrijfsresultaten en discussiëren over bedrijfsstijlen en keuzes. Om de meest leerzame en interessante gesprekken te creëren, maken zij hun groepsindelingen op basis van regio’s. Met als resultaat dat boeren kunnen sparren over problemen die voor hen van toepassing zijn. Daarnaast geeft deze indeling op een juiste manier weer hoe boeren presteren in relatie tot vergelijkbare andere bedrijven. Dit houdt je als melkveehouder scherp en geeft relevante inzichten. Zowel in onderdelen waar het bedrijf goed presteert of waar nog kansen liggen die benut kunnen worden.

  • Duur: 5 bijeenkomsten per jaar
  • Adres: Nederland