Je houdt van dieren. Van jouw huis zou je best een boerderij willen maken. Of dat kan? Andersom kan natuurlijk wel: een boerderij als je nieuwe thuis. Biologisch, vlakbij de stad, gericht op agrotoerisme om boer en burger met elkaar te verbinden. Of richt je je liever op de gezondheid van dieren met goede voedingsproducten, of geneesmiddelen?

Met Dier in de Duurzame Samenleving (Dier- en Veehouderij) kun je alle kanten op. Of je nu met de voeten in de aarde wilt staan als ondernemer, vooral een adviserende of beleidsmatige rol ambieert of nieuwe oplossingen zoekt als onderzoeker. Jij zet door als andere opgeven. De opleiding biedt een brede basis en is soms best technisch door de multidisciplinaire opdrachten en de vele innovaties in de sector. Zo krijg je te maken met biologie en scheikunde.

Dier in de Duurzame Samenleving is een brede opleiding, waarbij het dier als onderdeel van de samenleving centraal staat. Je verkent maatschappelijke thema’s waarin dieren een belangrijke rol hebben. In onze omgeving: is er ruimte voor vee in de stad, hoe kunnen dieren helpen bij natuurbeheer? In ons leven: hoe kunnen dieren een rol hebben in de zorg, het onderwijs, sport en recreatie? Of bijvoorbeeld in onze voedselkringloop: hoe zetten we eten op tafel op een duurzame, diervriendelijke en milieuvriendelijke manier?

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

 • E-mailadres: studiekeuze.delft@inholland.nl
 • Telefoonnummer: 088-4664644

 • Categorie: Hbo-opleiding

 • Onderwerp: Overig

 • Aanbieder: InHolland Hogeschool Delft

  Midden in de Randstad vind je Hogeschool Inholland Delft, een kleine hogeschool met unieke opleidingen op het gebied van onder meer biologie, natuur, milieu en techniek.

  Kenmerkend voor deze locatie is het bijzonder persoonlijke karakter: docenten, studenten en medewerkers - bijna iedereen kent elkaar! In deze prettige, veilige leeromgeving stomen we je klaar voor jouw toekomstig beroep en werk je aan innovaties. Je leert het beste uit jezelf te halen en omgaan met (toekomstige) maatschappelijke uitdagingen.

 • Duur: 4 jaar
 • Adres: Rotterdamseweg 141, 2628 AL Delft, Nederland