De diersector in Nederland is dynamisch en van zeer hoog niveau. Internationaal is Nederland voorloper op het gebied van fokkerij, voeding en welzijn. Nederlandse veehouders produceren slimmer en de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten is hoger dan elders in de wereld. Ook de Nederlandse paardensector is economisch van groot belang met duizenden professionele bedrijven en staat internationaal hoog aangeschreven. Zuivel, vlees, eieren en sportpaarden uit Nederland gaan de hele wereld over. Maar Nederland ‘exporteert’ ook kennis. Nederlandse veehouders en dierexperts werken over de hele wereld. Nederland loopt voorop met innovaties en ontwikkelingen in de markt. Wij leiden je op zodat jij een aandeel krijgt in dit succesverhaal.

De opleiding Dier- en Veehouderij wordt in Leeuwarden en Velp aangeboden. Bij Dier- en Veehouderij in Velp kun je je specialiseren in de richting Animals, Society en Business.

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

 • E-mailadres: info@hvhl.nl
 • Telefoonnummer: 026-3695695

 • Categorie: Hbo-opleiding

 • Onderwerp: Overig

 • Aanbieder: Van Hall Larenstein Velp

  Kies je voor een opleiding in Velp? Dan kies je voor studeren in het mooiste leslokaal van Nederland: Landgoed Larenstein. Op het landgoed vind je meer dan de helft van alle plantensoorten in Nederland terug. Landgoed Larenstein maakte al in de 18e eeuw deel uit van een gordel van landgoederen, die lagen op de overgang van het Gelderse stuwwallencomplex en het IJsseldal. Het aantal landgoederen is de laatste eeuw enorm teruggelopen. Slechts straatnamen herinneren aan deze lusthoven van weleer. Landgoed Larenstein bestaat nog steeds en is nu één grote praktijkruimte voor de diverse opleidingen aan Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL).

  Het hele schoolterrein is rookvrij.

  Faciliteiten
  Op de locatie in Velp kun je gebruik maken van een uitgebreide mediatheek, diverse laboratoria en van een uniek landgoed dat als één grote praktijkruimte fungeert. Je krijgt een eigen e-mailadres waarmee je op een van de vele computers binnen het gebouw kunt inloggen om je studieresultaten, roosterwijzigingen en andere actualiteiten te checken. Door de royale (praktijk)ruimtes en de grote hoeveelheid lichtinval is het niet alleen buiten, maar ook binnen aangenaam studeren en werken in Velp.

 • Duur: 4 jaar
 • Adres: Larensteinselaan 26A, 6882 CT Velp, Nederland