Boerenkaas. Als melk je boterham is, dan zorgt kaas voor het beleg.

Eigen melkverwerking en zelfzuivelen wordt voor steeds meer melkveehouders interessant. Het is letterlijk en figuurlijk een waardevolle aanvulling op het vak. Ook omdat je zelf in de hele keten kunt bepalen wat je maakt, hoe je dit maakt en hoe het smaakt. In de training Boerenkaas leer je namelijk hoe je rauwe melk verwerkt tot de lekkerste boerenkaas en ook hoe je speciale kazen zoals kruidenkazen kunt maken. Daarbij is er in de training ook ruimte voor persoonlijke interesse en ontwikkeling en eigen inbreng.

Tijdens deze 3-daagse training ga je aan de slag met rauwe boerderijmelk. Je gebruikt al je zintuigen. Met de handen in de wrongel kun je voelen, zien, ruiken, proeven en horen hoe boerenkaas wordt gemaakt. De praktijklessen worden gecombineerd met theorie over het proces van boerenkaasbereiding.

Kosten:  999,00 excl BTW

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

 • E-mailadres: info@dairytrainingcentre.com
 • Telefoonnummer: 088-2353600

 • Categorie: Cursus

 • Onderwerp: Zelfverzuiveling

 • Aanbieder: Dairy Training Centre

  Wil jij op een praktische manier je kennis vergroten? Om duurzamer, diervriendelijker, efficiënter, gespecialiseerder of winstgevender te boeren? Dairy Training Centre (DTC) is hét (inter)nationale trainingscentrum voor de melkveehouder en melkverwerker.

  Hun hoogwaardige trainingen worden op verschillende locaties in Nederland en daarbuiten gegeven. Want zij houden rekening met jouw agenda. Zij maken ook gebruik van de praktijktrainingsfaciliteiten van hun professionele partners in de zuivelketen. Hun trainers zijn erop gericht om hun jarenlange vakkennis aan jou door te geven. Zodat jij wat je vandaag geleerd hebt, morgen al in de praktijk kunt brengen.

 • Duur: 3 dagen
 • Adres: Sanjesreed 4, 9062 EK Oentsjerk, Nederland