Heb jij als dierenliefhebber oog voor maatschappelijke ontwikkelingen? Wil jij als onderzoeker, adviseur, ondernemer of manager verschil maken in de (inter)nationale agro-foodsector? Dan past deze actuele, uitdagende studie bij jou.

Je leert alles over het dier en over een gezonde en duurzame bedrijfsvoering. Je krijgt bijvoorbeeld vakken over diergezondheid, voortplanting en voeding, maar ook over marketing en ondernemerschap. Al tijdens je studie ontwikkel je innovatieve businessmodellen die recht doen aan het dier, de boer en de samenleving. Je denkt dus ook mee over ethische kwesties op het gebied van dierenwelzijn. Denk aan het scheiden van kalf en koe, het couperen van varkensstaarten en de inzet van sensoren en technologie.

En ook de grote maatschappelijke uitdagingen voor de agro-foodsector komen voorbij. Is er in 2050 genoeg eten op aarde voor 11 miljard mensen? Is onze bodem vruchtbaar genoeg, hoe zit het met biodiversiteit en de invloed van de sector op het milieu?

Jij leert om met een brede blik te kijken naar deze vraagstukken en samen met andere partijen te werken aan duurzame oplossingen. Zo kun jij je steentje bijdragen aan een gezonde en verantwoordelijke sector. Ambitieuze en innovatieve professionals zoals jij worden wereldwijd gevraagd en gewaardeerd!

Klik hier om naar de website van de aanbieder te gaan

 • E-mailadres: info@hvhl.nl
 • Telefoonnummer: 026-3695695

 • Categorie: Hbo-opleiding

 • Onderwerp: Overig

 • Aanbieder: Van Hall Larenstein Velp

  Kies je voor een opleiding in Velp? Dan kies je voor studeren in het mooiste leslokaal van Nederland: Landgoed Larenstein. Op het landgoed vind je meer dan de helft van alle plantensoorten in Nederland terug. Landgoed Larenstein maakte al in de 18e eeuw deel uit van een gordel van landgoederen, die lagen op de overgang van het Gelderse stuwwallencomplex en het IJsseldal. Het aantal landgoederen is de laatste eeuw enorm teruggelopen. Slechts straatnamen herinneren aan deze lusthoven van weleer. Landgoed Larenstein bestaat nog steeds en is nu één grote praktijkruimte voor de diverse opleidingen aan Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL).

  Het hele schoolterrein is rookvrij.

  Faciliteiten
  Op de locatie in Velp kun je gebruik maken van een uitgebreide mediatheek, diverse laboratoria en van een uniek landgoed dat als één grote praktijkruimte fungeert. Je krijgt een eigen e-mailadres waarmee je op een van de vele computers binnen het gebouw kunt inloggen om je studieresultaten, roosterwijzigingen en andere actualiteiten te checken. Door de royale (praktijk)ruimtes en de grote hoeveelheid lichtinval is het niet alleen buiten, maar ook binnen aangenaam studeren en werken in Velp.

 • Duur: 4 jaar
 • Adres: Larensteinselaan 26A, 6882 CT Velp, Nederland