De Nederlandse melkveehouderij is een moderne en innovatieve sector en is op zoek naar nieuwe werknemers. Wat maakt het werken in de melkveehouderij zo mooi? Om een breed publiek kennis te laten maken met de veelzijdigheid van werken in deze sector zijn een promotiefilm (2:45 min.) en een brochure ontwikkeld. De film is mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt en gerealiseerd samen met LTO Nederland, ZuivelNL en Opleiden Melkveehouderij.

In de film vertellen Arjan (agrarisch medewerker op het melkveebedrijf) en Johan (allround medewerker op een melkveebedrijf) over werken in de melkveehouderij: het werken met dieren en de afwisseling in het werk. Ook laten ze niet onderbelicht wat het werk zwaar kan maken: je moet breed inzetbaar zijn – ook in weekenden en in avonduren -, je moet verantwoordelijkheidsgevoel hebben en kunnen omgaan met stress. Kortom, na het zien van de film weet de kijker of hij of zij geschikt is voor een baan in deze gevarieerde sector.

Brochure Melkveehouderij
Aansluitend op de promotiefilm is de brochure ‘werken in de melkveehouderij’ ontwikkeld.

Deel de film en brochure!
In de melkveesector is genoeg werk te vinden. Deel de film om jongeren en zij-instromers uit te nodigen in deze sector te komen werken. Een melkveeopleiding is niet noodzakelijk om aan het werk te gaan. Ook zonder relevante opleiding is er werk te vinden, mits je de juiste motivatie bezit. En er zijn mogelijkheden voor bijscholing. Kijk op www.opleidenmelkveehouderij.nl voor aanvullende informatie.

Download teaser

Download brochure

U kunt de film delen door de film op uw website te plaatsen of door de film te verspreiden in uw netwerk. Ook is er een teaser gemaakt, met name geschikt voor verspreiding via sociale media.