Ga jij naar het mbo en ben jij op zoek naar een opleiding melkveehouderij? Of zit je al op het mbo en wil je switchen? Of een extra cursus volgen? Dan ben je hier op het juiste adres! Op opleidenmelkveehouderij.nl vind je het meest actuele overzicht van alle mbo opleidingen gericht op de melkveehouderij.

Melkveehouderij opleidingen mbo

Hieronder vind je een overzicht van alle mbo opleidingen gericht op melkveehouderij die bij ons in januari 2021 bekend zijn. Klik hier voor het actuele overzicht.

Clusius College Alkmaar

Je leert alles over het runnen van een veehouderijbedrijf. Dus ook over de dieren waarmee je te maken krijgt. En over gewassen en landschapsbeheer. Maar ook machines, fokkerij en voederwinning komen aan bod. Uiteindelijk zorg jij voor het belangrijkste product dat er is: voedsel. Ben jij een ondernemer die van vrijheid en afwisseling houdt? Dan is dit dé opleiding voor jou! Welke vakken je precies krijgt, is afhankelijk van het niveau dat je volgt. De opleiding wordt BOL opleiding aangeboden in Alkmaar.

 • Medewerker veehouderij (niveau 2)
 • Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3)
 • Vakexpert veehouderij (niveau 4)

Citaverde College Horst

Medewerker veehouderij (niveau 2)

De medewerker veehouderij verzorgt dieren en levert een belangrijke bijdrage aan de goede kwaliteit van het dierlijk product zoals melk en het (voeder)gewas. Nederland is toonaangevend als het gaat om veehouderij. Word jij onderdeel van deze groene economie in Limburg? De opleiding wordt zowel als BBL als BOL opleiding aangeboden in Horst.

Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3)

Tijdens deze opleiding kom je alles te weten over verzorging en voeding voor vee én over de agrarische sector. Je verzorgt jonge en drachtige dieren en houdt het uiterlijk en conditie van je dieren in de gaten. Ook kun jij deskundigen assisteren bij specialistische handelingen. Jij ziet erop toe dat de uitvoering van het werk gebeurt volgens bedrijfsafspraken en richtlijnen. Nederland is toonaangevend als het gaat om veehouderij. Word jij onderdeel van deze groene economie in Limburg? De opleiding wordt zowel als BBL als BOL opleiding aangeboden in Horst.

Vakexpert veehouderij (niveau 4)

Tijdens de opleiding vakexpert veehouderij leer je alles over de verzorging van de dieren, voeding en de agrarische sector. Jij wordt een expert op het gebied van grasland, bemesting en vruchtbaarheid. Ook weet je precies hoe je een fokplan opstelt en uitvoert. Na deze MBO niveau 4 opleiding veehouderij ben jij klaar voor het ondernemerschap! Nederland is toonaangevend als het gaat om veehouderij. Word jij onderdeel van deze groene economie in Limburg? De opleiding wordt zowel als BBL als BOL opleiding aangeboden in Horst.


Scalda Goes

Medewerker veehouderij (niveau 2)

Houd je van dieren, ben je economisch ingesteld en heb je technisch inzicht? Dan is Veehouderij de opleiding voor jou! Dagelijks besteed je aandacht aan de voeding, de verzorging en het welzijn van de dieren. Je bent verantwoordelijk voor een goede huisvesting, gezondheid en productie.
Je kunt goed omgaan met computers, melk- en landbouwmachines. Je werkt efficiënt en modern en je hebt verstand van duurzaam landschapsbeheer. Dat is belangrijk, want de kwaliteit die jij levert is namelijk direct van invloed op het milieu en de voedselveiligheid. De opleiding wordt als BBL aangeboden in Goes.

Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3)

Aanvulling op medewerker veehouderij:
Je bent verantwoordelijk voor een goede huisvesting, gezondheid en productie. Je verricht je werkzaamheden zelfstandig of in teamverband. Ook kun je medewerkers aansturen.


Zone.College

Locaties in:

 • Doetinchem
 • Twello
 • Almelo
 • Hardenberg

Medewerker veehouderij (niveau 2)

Het is buiten nog donker en stil, geen mens op straat. Jij loopt rustig je vaste ronde door de stal, je controleert of het goed gaat met de dieren en je kent ze. Vandaag wordt het een drukke dag, eerst de koeien melken, de boxen uitkrabben, de dieren voeren en controleren of ze tochtig zijn. Aan het eind van de dag krijg je bezoek van de veearts. Je hebt gemeld dat een koe ziek is en deze krijgt antibiotica toegediend. Voordat je naar huis gaat loop je nog één keer door de stal en kijkt om je heen, de koeien staan er mooi en tevreden bij, zo zie je het graag. En morgen, weer vroeg op en zien wat de dag brengt. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Doetinchem, Twello en Almelo. In Hardenberg wordt de opleiding de zowel als BOL als BBL aangeboden.

Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3)

Tevreden plof je neer op de bank, even bijkomen van een drukke dag op de boerderij. Je bent vandaag vroeg begonnen, rond 05.00 uur moest een koe kalveren. Dat verliep prima. Daarna heb je een stagiaire geholpen met het melken van de koeien. De koeien worden gemolken in een draaicarrousel, daar had jouw stagiaire weinig ervaring mee. Gelukkig had je in de middag tijd voor de administratie en het bestellen van voer voor de koeien. Dat maakt het beroep leuk, je bent buiten, met de beesten aan het werk en je houdt van het zakelijke aspect en zorgt dat de administratie op orde is. ’s Avonds nog een keer melken en de dag is alweer voorbij. Morgen een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Doetinchem en Almelo. In Hardenberg wordt de opleiding de zowel als BOL als BBL aangeboden.

Vakexpert veehouderij (niveau 4)

Je zit achter je bureau en bekijkt de cijfers. Deze maand was een goede maand. De melkproductie was constant, geen zieke dieren en er is efficiënt gewerkt. Zo zie je het graag. Je houdt van de afwisseling in je werk. Heerlijk buiten zijn, alleen met de koeien. Je kent ze en je ziet dat ze zich goed voelen. Maar je bent ook vooruitstrevend en wilt het beste voor de koeien en jouw bedrijf, je verdiept je in de nieuwste ontwikkelingen en past ze toe binnen jouw bedrijf. Je bent een dierenvriend, maar vooral een ondernemer. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Doetinchem, Hardenberg en Almelo.


Helicon Boxtel

Medewerker veehouderij (niveau 2)

Veehouderij is een uitdagende sector met veel werkgelegenheid. Verdien jij graag je geld door het werken met dieren? Dat kan, er is volop werk voor jou! In deze niveau 2 opleiding staat het dier centraal. De koe én het varken. Je leert alles over voeding, voortplanting en gezondheid. Je werkt in de stal en in de buitenlucht. Als medewerker in de veehouderij heb je een afwisselend beroep.
Bij ons op school vindt je geen dieren. Hiervoor zoeken we de praktijk op. Praktijkbedrijven in de regio stellen hun deuren graag open. We leren door praktijkopdrachten. Bijvoorbeeld hoe controleer je de gezondheid van een koe? We gaan de stal in om dit te oefenen. Lessen op school wisselen we af met praktijklessen op bedrijven. Regelmatig zijn er excursies. Niet alleen bij melkvee- en varkensbedrijven, ook bij geitenbedrijven, pluimveebedrijven of bedrijven uit de periferie.
De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Boxtel.

Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3) en Vakexpert veehouderij (niveau 4)

Werk jij graag met koeien? Heb je interesse in het ondernemerschap? Specialiseer je dan in de opleiding melkveehouderij. De melkveehouderij in Nederland is een belangrijke sector, ook internationaal gezien. No farmers, no food.
In het eerste leerjaar veehouderij krijg je een brede basis. Het dier staat centraal. Je leert alles over de gezondheid, verzorging en huisvesting van koeien en varkens. Aan het eind van het eerste jaar maak jij jouw keuze; melkveehouderij of varkenshouderij. Vanaf het tweede leerjaar is er de sectordag. We gaan met jouw klas naar bedrijven in de regio. Bedrijven in de keten en rondom de sector. Zaken als huisvesting, melkwinning en fokkerij komen aan bod. Je leert kijken naar de maatschappelijke positie van de boer. Je krijgt inzicht in de financiële situatie van het bedrijf. Je gaat in gesprek met burgers en andere ondernemers en ontdekt de maatschappelijke uitdagingen van de melkveehouderij. De opleiding wordt zowel als BBL als BOL opleiding aangeboden in Boxtel.


Curio Breda

Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3)

De beginnend vakbekwaam medewerker veehouderij werkt op een melkveebedrijf. Hij werkt o.a in stallen en in de buitenlucht. Indien hij in een team werkt heeft hij een leidende en sturende rol en heeft hij een voorbeeldfunctie voor zijn collega’s/teamleden. Gezien de maatschappelijke betrokkenheid bij de productie van dierlijke producten, is aandacht voor dierenwelzijn, duurzaamheid en diervriendelijke productiemethoden belangrijk. Daarnaast heeft hij ook voortdurend aandacht voor vernieuwing en verandering in de keten bijvoorbeeld in de secundaire verwerking van biobased uitgangsmateriaal of verwerking van reststromen.

De eerste twee jaar doe je basiskennis en praktijkervaring op met melkvee en de teelt van gras en voedergewassen. In het derde jaar wordt deze vakkennis verder verdiept. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Breda.

Vakexpert veehouderij (niveau 4)

De beginnend vakexpert veehouderij werkt op een melkveebedrijf. Hij werkt zelf mee maar heeft ook een aansturende en coördinerende rol als hij met een team werkt. Hij werkt o.a op kantoor, in stallen en in de buitenlucht. De beginnend vakexpert veehouderij heeft voortdurend aandacht voor het optimaliseren van het proces waarbij dierenwelzijn en diervriendelijke productiemethoden uitgangspunt zijn. Daarnaast heeft hij ook voortdurend aandacht voor vernieuwing en verandering in de keten, de maatschappij om hem heen en de kansen en mogelijkheden die dit biedt voor het bedrijf. Bijvoorbeeld in de secundaire verwerking van biobased uitgangsmateriaal of verwerking van reststromen.
De eerste twee jaar doe je basiskennis en praktijkervaring op met melkvee en de teelt van gras en voedergewassen. In het derde jaar ga je aan de slag met het analyseren van het melkveebedrijf en het schrijven van een ondernemingsplan. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Breda.


Wellant College Houten

Medewerker veehouderij (niveau 2)

Jij werkt graag buiten of tussen de koeien. Elke dag verloopt anders. Melkvee is je grote hobby. Jij wilt leren om de koeien perfect te verzorgen. Je rust niet voor ze het naar hun zin hebben en goed voor je produceren. In deze opleiding leer je wat daar voor nodig is: rond de geboorte, tijdens de opfok, rond inseminatie en afkalven, tijdens de lactatieperiode en in de droogstand. Het gaat dan over gezondheid, huisvesting, klauwverzorging, voeding en melkwinning. En natuurlijk ook het landwerk met bemesting, beweiding en voederwinning. Je bent vooral praktijkgericht en bij ons op school leer je hoe je dat zo goed mogelijk kunt doen. We laten je kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de veehouderij. De opleiding wordt zowel als BBL als BOL opleiding aangeboden in Houten.

Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3)

In deze opleiding leer je hoe je het vee en land op een melkveebedrijf moet verzorgen. Jij kunt de veehouder vervangen als hij een week op vakantie is. Je wordt met deze opleiding vakbekwaam medewerker veehouderij. Je leert daarom over tochtigheid, voortplanting, fokkerij en de bijbehorende land- en veeadministratie. Traditioneel melken of robotmelken maakt voor jou niet uit. Je gaat voor je koeien daarom is dierwelzijn belangrijk voor jou. Uit (gras)land leer je een optimale productie te halen door juist beheer en goede bemesting. Je hebt daarbij aandacht voor duurzame bedrijfsvoering op het gebied van produceren en bodembeheer. Daarnaast doe je praktische vaardigheden op zodat je in staat bent om de mechanistatie, de gebouwen en installaties goed te onderhouden. Je houdt van de praktijk en de theorie en bij ons op school leer je beide. We laten je kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de veehouderij. De opleiding wordt zowel als BBL als BOL opleiding aangeboden in Houten.

Vakexpert veehouderij (niveau 4)

In deze opleiding leer je alles over het managen van een melkveebedrijf. Je bent bezig met het duurzaam produceren van melk en vlees. Dierwelzijn, imago, vakkennis en economie zijn hier kernwoorden. We werken veel met de computer, want zonder computervaardigheid kun jij de administratie en boekhouding niet bijhouden. Wat is jouw rol als ondernemer in de melkveehouderij? Ga jij voor produceren op grote(re) schaal, kies je voor verbreding of juist specialisatie? Is dat in Nederland of (ver) daar buiten? Het is belangrijk dat jij een netwerk kunt opbouwen en onderhouden met alle partijen rond jouw bedrijf. Zo ben je een goede gesprekspartners voor verschillende erfbetreders. Naast theorie doe uiteraard ook praktische vaardigheden op. Zo ben je in staat om de mechanistatie, de gebouwen en installaties goed te onderhouden. De opleiding wordt als BOL opleiding in Houten aangeboden.

Nascholing: Topopleiding Melkveehouderij

Bent u werkzaam in de melkveehouderij en wilt u toekomstgericht en effectief blijven ondernemen? Grijp dan nu uw kans om uw slagvaardigheid te vergroten en schrijf u in voor de Topopleiding Melkveehouderij. De focus in de opleiding ligt op de toekomst, dus vernieuwend ondernemen. Elk thema vanuit het boekhoudrapport komt met behulp van experts uit het werkveld aan bod. Onze gastdocenten zijn boegbeelden in hun vakgebied. Denk aan onderwerpen als voeding en transitie, bodemen bemesting, jongvee opfok en netwerken. Leer doeltreffende verbeteringen door te voeren in je eigen bedrijf of bij je werkgever.


Aeres mbo

Locaties in:

 • Emmeloord
 • Barneveld

Medewerker veehouderij (niveau 2)

Een medewerker veehouderij voert veel voorkomende handelingen uit op een melkveebedrijf. Denk aan verzorgen, voeren en melken van de dieren en het onderhoud van de stal. Werk je met meerdere mensen, dan heeft een vakbekwaam dierverzorger of bedrijfsleider de leiding.

De opleiding is gericht op het commerciële veehouderijbedrijf en dus niet op de recreatieve dierverzorging. Binnen de opleiding leer je alles over de verzorging, voeding, gezondheid, gedrag en voortplanting. Daarnaast leer je over gereedschap en het gebruik en onderhoud van melkmachines en leefomgeving. Omdat je niet alleen werkt, leer je communiceren over het werk. Voor het overzicht is het belangrijk dat je informatie kunt verzamelen en registreren. De opleiding wordt zowel als BOL en BBL opleiding aangeboden in Emmeloord en Barneveld.

Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3)

Als dierverzorger melkvee zorg je voor topvee met een goede melkproductie. Je houdt de dieren in goede conditie, zorgt dat het bedrijf efficiënt draait en mensen zich er goed voelen. Je verzorgt zelfstandig de dieren, hun leefomgeving en de bijbehorende werkruimten. Je kunt beginnende ziektes herkennen en weet wanneer deskundige hulp nodig is.
Tijdens de opleiding leer je alles over de verzorging van melkvee, diergezondheid en geplande voortplanting. Daarnaast leer je over grasland en voederwinning. Je leert (melk) machines en gereedschap veilig gebruiken. Je leert omgaan met leveranciers en bijvoorbeeld de dierenarts. Je kunt collega’s begeleiden en instrueren en activiteiten plannen. Je kunt informatie verzamelen en registreren. Dit alles binnen de afgesproken procedures. De opleiding wordt zowel als BBL als BOL opleiding aangeboden in Emmeloord en Barneveld.

Vakexpert veehouderij (niveau 4)

In deze opleiding leer je alles over het managen van een melkveebedrijf. Je bent bezig met het duurzaam produceren van melk en vlees. Dierwelzijn, imago, vakkennis en economie zijn hier kernwoorden. We werken veel met de computer, want zonder computervaardigheid kun jij de administratie en boekhouding niet bijhouden. Wat is jouw rol als ondernemer in de melkveehouderij? Ga jij voor produceren op grote(re) schaal, kies je voor verbreding of juist specialisatie? Is dat in Nederland of (ver) daar buiten? Het is belangrijk dat jij een netwerk kunt opbouwen en onderhouden met alle partijen rond jouw bedrijf. Zo ben je een goede gesprekspartners voor verschillende erfbetreders. Naast theorie doe uiteraard ook praktische vaardigheden op. Zo ben je in staat om de mechanistatie, de gebouwen en installaties goed te onderhouden. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Emmeloord en Barneveld.


Aeres Warmonderhof Dronten

Warmonderhof | Biologisch (dynamisch)

Het boerenvak is een manier van leven. Daarom gaan bij Aeres MBO Dronten Warmonderhof leren, wonen en werken hand-in-hand. Hier leer je biologisch(dynamisch) boer of tuinder worden op een praktische manier. Doe je de voltijdopleiding? Dan zit je elke ochtend in de klas en werk je elke middag op één van onze praktijkbedrijven, in de tuinbouw, de fruitteelt, de melkveehouderij of de akkerbouw. Je woont op het erf tussen de Hofboerderijen en de school in. Door er dag en nacht te zijn, ontstaat verbinding met de plek en het werk. Juist die verbinding met de dieren, de planten en de bodem is de essentie van het boer-zijn.

Deeltijdopleiding

De tweejarige deeltijdopleiding voor volwassenen is opgebouwd uit theoriedagen in Dronten of Amsterdam (gemiddeld een dag onderwijs per week) en werk op een biologische boerderij (minimaal tachtig stagedagen per jaar op een zelf uitgekozen biologisch bedrijf). Door de intensieve lesdagen gecombineerd met de stage leer je in korte tijd erg veel.

Voltijdopleiding

Het boerenvak is een manier van leven. Op Warmonderhof leren de voltijd studenten die manier van leven door te studeren, werken en wonen op één locatie. Door er dag en nacht te zijn ontstaat verbinding met de plek en het werk. Juist die verbintenis met de dieren, planten en bodem is de essentie van het boer-zijn. ’s Ochtends zitten de studenten in de schoolbankjes en krijgen ze theorie. ’s Middags brengen de studenten het geleerde direct in praktijk door mee te werken op de Hofbedrijven.


Landstede Raalte

Medewerker veehouderij (niveau 2)

Houd je ervan om met vee, zoals varkens, koeien, geiten of pluimvee te werken op een agrarisch bedrijf en ben je graag lekker aan de slag? Tijdens deze opleiding leer je hoe je dieren moet voeren en verzorgen en hoe je een stal of afdeling moet onderhouden. Omdat jij veel contact hebt met de dieren, ben jij degene die de gezondheid in de gaten houdt. Als je het idee hebt dat er iets niet goed is, dan geef je dat door aan je collega’s. Je hebt daar veel basiskennis van dieren voor nodig. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Raalte.

Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3)

In een agrarisch bedrijf, bijvoorbeeld een varkens-, geiten- of melkveebedrijf, verzorg jij de dieren. Je houdt de gezondheid in de gaten en let op het gedrag. Ook de omgeving van de dieren houd je in de gaten, dus de hokken, de stal of het weiland waarin ze verblijven. Je werkt grotendeels zelfstandig, maar overlegt regelmatig met de eindverantwoordelijke, de ondernemer of bedrijfsleider. Je hebt een vast takenpakket. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Raalte.

Vakexpert veehouderij (niveau 4)

In deze brede en praktijkgerichte opleiding verdiep je je in de verschillende takken van de varkens-, melkvee-, geiten- en pluimveehouderij. Je leert enerzijds dieren zo goed mogelijk te verzorgen, en anderzijds hoe je een bedrijf zo winstgevend mogelijk maakt. Het is een brede opleiding waarin je vanzelf ontdekt welke kant van de veehouderij jou het meest aanspreekt. Je kunt aan de slag als varkens-, geiten- of melkveehouder, maar bijvoorbeeld ook als voorlichter, inseminator of bedrijfsleider. En dan niet alleen op een boerderij, maar ook bij een voerleverancier, in de kwaliteitszorg of in de handel en export. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden Raalte.


Terra MBO

Met locaties in:

 • Meppel
 • Groningen
 • Assen
 • Winschoten
 • Emmen

Medewerker veehouderij (niveau 2)

Op school en tijdens de beroepspraktijkvorming (BPV) leer je hoe je koeien verzorgt. Je krijgt les over veevoer, huisvesting, gezondheid en ziektes bij vee. Ook leer je goed reinigen en ontsmetten, want goede hygiëne is belangrijk in een veehouderij. Omdat je straks in een bedrijf werkt, geven we ook les over arbeidsomstandigheden, communicatie en omgaan met de computer. Met een diploma Veehouderij beschik je over veel nieuwe vaardigheden. Je hebt verstand van het onderhoud van grasland en weet hoe je (melk)machines moet bedienen en onderhouden. De opleiding wordt zowel als BOL en BBL opleiding aangeboden in Meppel, Emmen, Groningen, Assen en Winschoten.

Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3)

Bij het werken op een veehouderij komt veel kijken! Je moet bijvoorbeeld kunnen melken. Daarnaast kun je ziektes herkennen bij dieren, ruwvoer oogsten van het land, medewerkers aansturen, hygiënisch schoonmaken en loon uitbetalen. Tijdens de niveau 3- en 4-opleiding Veehouderij leer je dit allemaal. We wisselen de theorielessen af met praktijklessen. Deze lessen zijn soms op school en bij veehouderijbedrijven in de omgeving. Verder ga je op (meerdaagse) vakexcursies in binnen- en buitenland. Zit je in leerjaar 3 en beheers je de praktische vaardigheden? Dan is het tijd voor het verdiepen en breder maker van jouw kennis. Tijdens de BPV ga je uitgebreid kijken bij een veehouderij. Je onderzoekt bijvoorbeeld de huisvesting, voeding, fokkerij, bodem, bemesting en diergezondheid. Ook beoordeel je wat goed gaat en wat beter kan. De opleiding wordt zowel als BOL en BBL opleiding aangeboden in Groningen, Meppel en Emmen.

Vakexpert veehouderij (niveau 4)

Bij het werken op een veehouderij komt veel kijken! Je moet bijvoorbeeld kunnen melken. Daarnaast kun je ziektes herkennen bij dieren, ruwvoer oogsten van het land, medewerkers aansturen, hygiënisch schoonmaken en loon uitbetalen. Tijdens de niveau 3- en 4-opleiding Veehouderij leer je dit allemaal. We wisselen de theorielessen af met praktijklessen. Deze lessen zijn soms op school en bij veehouderijbedrijven in de omgeving. Verder ga je op (meerdaagse) vakexcursies in binnen- en buitenland. Zit je in leerjaar 3 en beheers je de praktische vaardigheden? Dan is het tijd voor het verdiepen en breder maker van jouw kennis. Tijdens de BPV ga je uitgebreid kijken bij een veehouderij. Je onderzoekt bijvoorbeeld de huisvesting, voeding, fokkerij, bodem, bemesting en diergezondheid. Ook beoordeel je wat goed gaat en wat beter kan. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Groningen, Meppel en in Emmen zowel als BOL en BBL.


Nordwin College

Met locaties in:

 • Leeuwarden
 • Sneek
 • Heerenveen
 • Buitenpost

Medewerker veehouderij (niveau 2)

Op school en tijdens je stage leer je hoe je koeien moet verzorgen. Je krijgt les over veevoeder, huisvesting en gezondheid en ziekte bij vee. Op het programma staan onderwerpen als reinigen en ontsmetten en arbeidsomstandigheden. Je werkt in een bedrijf en dus besteden we ook aandacht aan communicatie en omgaan met de computer. Met dit diploma op zak heb je verstand van het onderhoud van grasland, kun je trekkerrijden en het jongvee en melkvee voeren en weet je hoe je werktuigen en melkmachines moet bedienen en onderhouden. De opleiding wordt zowel als BOL en BBL opleiding aangeboden in Buitenpost , Heerenveen, Leeuwarden en Sneek.

Vakbekwaam medewerker veehouderij (niveau 3)

Melkveehouderij vormt de basis van je opleiding. Als veehouder ben je verantwoordelijk voor een groot aantal dieren. Tijdens je studie leer je alles over de koeien waar je mee te maken krijgt en over de manier waarop je een veehouderij runt. Melken, diergezondheid, veetransport, medewerkers aansturen, hygiëne en werken met machines, het hoort er allemaal bij. Je zorgt voor het belangrijkste product dat er is: voedsel. Bij alles wat je doet, staat duurzaamheid voorop. De opleiding wordt zowel als BOL en BBL opleiding geboden in Leeuwarden.

Vakexpert veehouderij (niveau 4)

Melkveehouderij vormt de basis van je opleiding. Als veehouder ben je verantwoordelijk voor een groot aantal dieren. Tijdens je studie leer je alles over de koeien waar je mee te maken krijgt en over de manier waarop je een veehouderij runt. Melken, diergezondheid, veetransport, medewerkers aansturen, hygiëne en werken met machines, het hoort er allemaal bij. Je zorgt voor het belangrijkste product dat er is: voedsel. Bij alles wat je doet, staat duurzaamheid voorop. De opleiding wordt als BBL opleiding geboden in Leeuwarden.