InHolland (Delft)

In Nederland werken we aan een duurzame, gezonde samenleving. Daarin kunnen dieren op allerlei manieren een belangrijke rol spelen. Wat dacht je van zoogdieren die ziekten bij mensen opsporen? Dieren die het welzijn van dementerende ouderen verbeteren? Grazers die voor ons de natuur beheren? Of een kippenboerderij midden in de grote stad waar schoolkinderen leren, de buurt samenkomt en mensen zonder baan zinvol werk vinden?

Bij de opleiding Dier in de Duurzame Samenleving ontdek jij hoe veelzijdig dieren voor onze samenleving kunnen zijn. Je doet dat vanuit de liefde voor het dier en met het oog voor zijn welzijn. Je bouwt kennis en begrip van het dier op en onderzoekt nieuwe mogelijkheden in een stedelijke omgeving. Hoe kun jij hier een verbinding maken tussen bijvoorbeeld een bedrijf met dieren en plannen voor een leefbare, groene stad? Zie je kansen voor een lokale voedselkringloop met een stadsboerderij? Werk daarbij samen met de technische, creatieve en economische opleidingen van Inholland. Volg je hart en werk als pionier aan een duurzaam, diervriendelijk Nederland.

Klik hier voor meer informatie (je wordt doorgestuurd naar de website van InHolland)

HAS Hogeschool (Den Bosch)

Paarden, varkens, koeien, kippen, honden, katten… Wat je lievelingsdier ook is, bij de hbo opleiding Dier- en veehouderij leer je hoe je met jouw passie een bedrijf kunt runnen. Bijvoorbeeld met dieren voor productie, maar ook voor  gezelschap, sport of hobby. Deze hbo opleiding is praktijk- en vakgericht. Je leert de verzamelde kennis en inzichten dus meteen toepassen. Zo kun je straks aan de slag in uiteenlopende sectoren; in je eigen bedrijf of als adviseur of bedrijfsbegeleider.

Klik hier voor meer informatie,  je wordt doorgestuurd naar de website van HAS.

Van Hall Larenstein (Leeuwarden & Velp)

De diersector in Nederland is dynamisch en van zeer hoog niveau. Internationaal is Nederland voorloper op het gebied van fokkerij, voeding en welzijn. Nederlandse veehouders produceren slimmer en de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten is hoger dan elders in de wereld. Ook de Nederlandse paardensector is economisch van groot belang met duizenden professionele bedrijven en staat internationaal hoog aangeschreven. Zuivel, vlees, eieren en sportpaarden uit Nederland gaan de hele wereld over. Maar Nederland ‘exporteert’ ook kennis. Nederlandse veehouders en dierexperts werken over de hele wereld. Nederland loopt voorop met innovaties en ontwikkelingen in de markt. Wij leiden je op zodat jij een aandeel krijgt in dit succesverhaal.

Klik hier voor meer informatie (Je wordt doorgestuurd naar de website van Van Hall Larenstein)

De agribusiness is een van de grootste branches ter wereld en altijd in ontwikkeling. Er worden steeds weer nieuwe hapjes en drankjes ontwikkeld en nieuwe toepassingen bedacht voor huidige producten. Zijn zeewier, melk, eendenkroos, koolzaad en boerenkool de nieuwe superfoods of juist de energiebronnen voor de toekomst? Er zijn zoveel mogelijkheden!

Bedrijfskunde en agribusiness combineert bedrijfskunde met specifieke voedsel- en agrarische kennis. Je leert ondernemen, krijgt gerichte kennis en je werkt aan je managementvaardigheden. Dit geeft je een groot voordeel op de arbeidsmarkt. Onze studenten vinden niet voor niets sneller dan gemiddeld een baan!

Klik hier voor meer informatie (je wordt doorgestuurd naar de website van Van Hall Larenstein)

Als meest duurzame hogeschool van Nederland houden wij ons bezig met een wereld die we door kunnen geven met vakgebieden die er toe doen. We zoeken naar weldoeners en dwarsdenkers, mensen met lef.

De maatschappij vraagt de melkveehouderijsector steeds meer om verantwoording. Thema’s als duurzaamheid, dierenwelzijn, natuurinclusieve landbouw en kringlooplandbouw zijn aan de orde van de dag. Voor de nieuwe generatie melkveehouders ligt er een werkveld klaar waar veel uitdaging in zit. Weten hoe je dit moet managen (praktische inslag) en uit kunnen leggen waarom je de dingen doet zoals je ze doet (theorie) komen allemaal aan bod tijdens deze opleiding.

Klik hier voor meer informatie (Je wordt doorgestuurd naar de website van Van Hall Larenstein)

De master Innovative Dairy Chain Management is ontwikkeld door Van Hall Larenstein, als onderdeel van het educatieprogramma van Dairy Campus in Leeuwarden. Deze master is uniek vanwege de focus op de gehele (internationale) zuivelketen. Het leveren van kwalitatief hoogwaardige zuivelproducten die beschikbaar en betaalbaar zijn voor iedereen en zijn geproduceerd met een eerlijk aandeel voor alle ketenparticipanten (van gras tot glas) staat centraal in deze master. Afgestudeerden van deze master worden ‘facilitators of change’, zij zullen eisen van o.a. klanten, afnemers en wetten van (regionale en of nationale) overheid gebruiken om de besturing van de gehele keten meer duurzaam en efficiënter te maken. De voertaal van deze master is Engels. De master kan zowel in voltijd (1 jaar) als in deeltijd (2 of 3 jaar) worden gevolgd. Deze opleiding wordt aangeboden in Leeuwarden. Klik hier voor meer informatie. 

Aeres Hogeschool Dronten

Droom jij van een beroep waarbij je kunt ondernemen en innoveren in de agrarische sector? Wil jij weten hoe je de gezondheidsstatus op een melkveebedrijf verbetert of een analyse maakt van kengetallen op een veehouderijbedrijf? Combineer dan jouw interesse voor veehouderij met jouw innovatieve ideeën voor de toekomst bij de hbo- studie Dier- en veehouderij. Voordat je het weet kun je aan de slag als adviseur diergezondheid of veevoedingsspecialist.

Klik hier voor meer informatie (je wordt doorgestuurd naar de website van Aeres Hogeschool)

Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of hogerop komen? Is ondernemen in de dier- en veehouderijsector jouw passie en wil je meer leren over agrarisch ondernemen? Dan is de tweejarige voltijdstudie Ad Agrarisch ondernemerschap een goede keuze. Tijdens de opleiding leer je hoe je een professionele bedrijfsvoering realiseert op het gebied van dier- en veehouderij.

Klik hier voor meer informatie (je wordt doorgestuurd naar de website van Aeres Hogeschool)

Wil je na je afgeronde mbo of je niet afgeronde Associate degree of bachelor-opleiding een praktische cursus volgen om nog zelfstandiger een melkveebedrijf te managen? Bijvoorbeeld als (toekomstig) bedrijfsopvolger of als (assistent)bedrijfsleider bij derden? Deze deeltijd Kadercursus Melkveehouderij geeft je veel praktische handvatten om de bedrijfsvoering nog beter rond te zetten op het gebied van operationeel en strategisch management. Hierbij valt te denken aan de processen rond veevoeding, gezondheid, melkwinning en economie.

Klik hier voor meer informatie (je wordt doorgestuurd naar de website van Aeres Hogeschool)