Jan van der Zee

Jan van der Zee, Aalten: “Al meer dan 30 jaar trek ik samen op met boeren, boerinnen, hun kinderen, overige familieleden, medewerkers en financiers. Er is geen boeren- en boerinnengeheim dat ik niet ken. Van binnenuit heb ik gezien en ervaren dat het een grote uitdaging is om als gezinsbedrijf te ondernemen in al haar facetten. Soms blijkt dat deze uitdaging (tijdelijk) te groot is. Hulp vragen kan een belemmering zijn en ik begrijp dat. Toch daag ik je uit om contact met me op te nemen. Ik luister graag naar jouw verhaal en kom desgewenst langs om samen te werken aan perspectief voor alle betrokkenen.”

Jan van der Zee is onderdeel van AgrarischeCoaches.nl

Een training, inleiding of workshop bij mij is nooit saai. Er wordt altijd gelachen. Zonder humor wordt naar mijn mening maar weinig kennis overgebracht. Naast dat er wordt gelachen, wordt er ook hard gewerkt. Wat de manier van kennisoverdracht van mij wellicht het meest typeert, is dat ik er niet voor kies om modellen en kunstjes aan te leren, maar een beroep doe op ieders houding. Dit begint in de meeste gevallen met een gezonde zelfreflectie. Van hieruit wordt er geslepen aan houding en van daaruit naar het gewenste gedrag van de deelnemers.

Een greep uit de trainingen* en workshops die ik verzorg: Leiding geven en personeelsmanagement; Life management; Empatisch luisteren; Arbeidsproductiviteit; Communiceren kun je leren; Samenwerken of samen werken; Groeien in ondernemerschap.  Klik hier voor meer informatie, je wordt doorgestuurd naar de website van Jan van der Zee.

Als coach ondersteun ik bij het stellen van doelen en het behalen ervan. Dit kan zijn voor een individu of een groep. Vaak weet je zelf het goede antwoord op heel veel van je eigen vragen. De reden waarom je nog geen zicht hebt op dit antwoord is dat je de juiste vraag nog niet hebt gekregen. Vragen stel ik nooit lukraak; de ene vraag volgt de andere op. Het grote verschil tussen coachen en een training of opleiding is dat er geen vaardigheden of kennis wordt overgebracht. Klik hier voor meer informatie, je wordt doorgestuurd naar de website van Jan van der Zee.

Een oud gezegde luidt dat diegene die vrede stichten vrede zullen ervaren. Om vrede te bewerkstelligen heb je alle partijen nodig. Daar ligt mijn kracht als mediator. Ik spreek geen recht, maar laat iedereen tot zijn recht komen.

Luisteren naar elkaar, invoelen en inleven in de ander is een randvoorwaarde om tot begrip, constructieve onderhandelingen en uiteindelijk vrede te komen. Zo is ieder individu actief een vredestichter en zal uiteindelijk geluk ervaren.

Klik hier voor meer informatie, je wordt doorgestuurd naar de website van Jan van der Zee.