Terra MBO Groningen

Hieronder volgt een overzicht van het opleidingsaanbod gerelateerd aan de melkveehouderij. Klik op de naam van de opleiding, training of cursus voor meer informatie.

Lees meer


Terra mbo | Meppel, Emmen, Groningen, Assen en Winschoten

Niveau 2 | Op school en tijdens de beroepspraktijkvorming (BPV) leer je hoe je koeien verzorgt. Je krijgt les over veevoer, huisvesting, gezondheid en ziektes bij vee. Ook leer je goed reinigen en ontsmetten, want goede hygiëne is belangrijk in een veehouderij. Omdat je straks in een bedrijf werkt, geven we ook les over arbeidsomstandigheden, communicatie en omgaan met de computer. Met een diploma Veehouderij beschik je over veel nieuwe vaardigheden. Je hebt verstand van het onderhoud van grasland en weet hoe je (melk)machines moet bedienen en onderhouden. De opleiding wordt zowel als BOL en BBL opleiding aangeboden in Meppel, Emmen, Groningen, Assen en Winschoten.

Klik hier voor meer informatie (je wordt doorgestuurd naar de website van Terra MBO)

Niveau 3 | Bij het werken op een veehouderij komt veel kijken! Je moet bijvoorbeeld kunnen melken. Daarnaast kun je ziektes herkennen bij dieren, ruwvoer oogsten van het land, medewerkers aansturen, hygiënisch schoonmaken en loon uitbetalen. Tijdens de niveau 3- en 4-opleiding Veehouderij leer je dit allemaal. We wisselen de theorielessen af met praktijklessen. Deze lessen zijn soms op school en bij veehouderijbedrijven in de omgeving. Verder ga je op (meerdaagse) vakexcursies in binnen- en buitenland. Zit je in leerjaar 3 en beheers je de praktische vaardigheden? Dan is het tijd voor het verdiepen en breder maker van jouw kennis. Tijdens de BPV ga je uitgebreid kijken bij een veehouderij. Je onderzoekt bijvoorbeeld de huisvesting, voeding, fokkerij, bodem, bemesting en diergezondheid. Ook beoordeel je wat goed gaat en wat beter kan. De opleiding wordt zowel als BOL en BBL opleiding aangeboden in Groningen, Meppel en Emmen.

Klik hier voor meer informatie (je wordt doorgestuurd naar de website van Terra MBO)

Niveau 4 | Bij het werken op een veehouderij komt veel kijken! Je moet bijvoorbeeld kunnen melken. Daarnaast kun je ziektes herkennen bij dieren, ruwvoer oogsten van het land, medewerkers aansturen, hygiënisch schoonmaken en loon uitbetalen. Tijdens de niveau 3- en 4-opleiding Veehouderij leer je dit allemaal. We wisselen de theorielessen af met praktijklessen. Deze lessen zijn soms op school en bij veehouderijbedrijven in de omgeving. Verder ga je op (meerdaagse) vakexcursies in binnen- en buitenland. Zit je in leerjaar 3 en beheers je de praktische vaardigheden? Dan is het tijd voor het verdiepen en breder maker van jouw kennis. Tijdens de BPV ga je uitgebreid kijken bij een veehouderij. Je onderzoekt bijvoorbeeld de huisvesting, voeding, fokkerij, bodem, bemesting en diergezondheid. Ook beoordeel je wat goed gaat en wat beter kan. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Groningen, Meppel en in Emmen zowel als BOL en BBL.

Klik hier voor meer informatie (je wordt doorgestuurd naar de website van Terra MBO)