Opleidenmelkveehouderij.nl, het eerste digitale platform waar je een totaaloverzicht vindt van alle opleidingen, trainingen, cursussen etc op het gebied van melkveehouderij. Maar welke instellingen zijn hier te vinden? Welke middelbare scholen, hogescholen en commerciële aanbieders hebben hun opleiding aangemeld? Je leest het in dit artikel!

Hbo- en mbo melkveehouderij opleidingen

Via deze website zijn 16 hbo- en mbo-instellingen te vinden die in totaal 46 opleidingen hebben aangemeld. De opleidingen variëren van niveau 2 mbo tot bachelor of associate degree op hbo-niveau. Via deze link vind je een kaart met alle reguliere aanbieders!

Hier vind je twee artikelen met het actuele overzicht van mbo- en hbo-opleidingen melkveehouderij:

  1. Artikel met overzicht mbo-opleidingen melkveehouderij
  2. Artikel met overzicht hbo-opleidingen melkveehouderij

Cursussen, trainingen of workshops

Momenteel zijn er 56 trainingen, cursussen, workshops en coachingstrajecten bij ons bekend die gericht zijn op de melkveehouderij. Deze trainingen zijn verdeeld over 18 commerciële aanbieders die te vinden zijn in heel Nederland. Via deze link vind je een kaart met alle commerciële aanbieders!

Studiegroepen

Naast regulier en cursorisch onderwijs zijn er ook 115 studiegroepen bekend bij ons. Via deze link vind je een kaart met alle bij ons bekende studiegroepen!

Studiegroepen worden veelal gebruikt om te leren van elkaars ervaringen, voor het vergelijken van bedrijfsresultaten.  Het is ook de ideale plek om te discussiëren over bedrijfsstijlen en keuzemogelijkheden.

Over Opleiden Melkveehouderij

Om de sterke positie van de Nederlandse melkveehouderijsector te behouden en te versterken zijn goed opgeleide ondernemers en werknemers nodig. Het project ‘Kennismakelaar Opleiden Melkveehouderij’ is hierin een verbindende schakel.

Onze project doelen zijn:

  1. Het versterken van de positie en de kwaliteit van het melkveehouderij-onderwijs (regulier en cursorisch);
  2. Het beschikbaar hebben en houden van één herkenbaar loket voor melkveehouderij-onderwijs, ondernemers en studenten;
  3. Het realiseren van een betere verbinding via een focus op onderwijs én arbeidsmarkt.

Een van onze pijlers is www.opleidenmelkveehouderij.nl, het eerste Nederlandse digitale platform waar alle opleidingen, cursussen, etc op het gebied van melkveehouderij gebundeld zijn. Met 34 reguliere & commerciële aanbieders en 217 bekende opleidingen/cursussen de ideale plek om je te oriënteren voor een opleiding of cursus gericht op melkveehouderij. Alle aanbieders kunnen hun opleiding overigens gratis aanbieden.