Wist je dat je ook BHV-cursussen kunt vinden via Opleidenmelkveehouderij? De bij ons bekende BHV-cursussen zijn vooral te vinden in Noord-Nederland en West-Nederland, het zijn er acht in totaal. Hieronder vind je een overzicht:

Noord-Nederland

Agrarische BHV-Cursus via Van Hussel Advies & VeiligheidsTrainingen

Van Hussel Advies & VeiligheidsTrainingen (Groningen) verzorgt praktijkgerichte BHV (Bedrijfshulpverlening)- cursussen speciaal voor de agrarische sector. Het gaat hier om basis- en herhalingscursussen. De voorkomende onderwerpen in de cursussen zijn brand, ontruiming (vee), spoedeisende Eerste Hulp (Reanimatie) en niet Spoedeisende Eerste Hulp, beknelling met tractoren/machines, arbeidsrisico’s met vee (koeien & stieren), gevaren van mestgassen.

BHV-Cursus via Nordwin College Leeuwarden

De maatschappij en de wetgever gaan ervan uit dat u, als goede ondernemer, voor de mensen op uw bedrijf zorgt (medewerker, bezoeker, leverancier, zzp’er, klant etc.). Dit betekent dat u de bedrijfshulpverlening binnen uw bedrijf heeft georganiseerd. Is er naast de ondernemer één andere persoon op het bedrijf aanwezig dan moet er altijd tenminste één bedrijfshulpverlener (BHV-er) aanwezig zijn. De BHV-er moet voldoende geschoold zijn, om aan de gestelde eisen te voldoen.

BHV-Basiscursus via Aeres Training Centre

Volgens de Arbo-wet is de werkgever verplicht om BHV-geoefende mensen op de werkvloer te hebben. Zowel om de veiligheid van eigen medewerkers als die van bezoekers te waarborgen. De BHV-Basiscursus van Aeres Training Centre (Emmeloord) wordt speciaal aangepast voor iedereen die werkzaam is in de agrarische sector.

West-Nederland

BHV-Cursus via CAV Agrotheek

CAV Agrotheek organiseert cursussen, welke in de land- en tuinbouw verplicht en gevraagd worden door certificeringsinstanties en verzekeringsmaatschappijen. Bij voldoende aanmelding wordt de cursus of training op het hoofdkantoor in Wieringerwerf gegeven.

BHV-Cursus via Agrivisie

Het opleiden van personen tot bedrijfshulpverleners welke in geval van een calamiteit snel én kundig weten te handelen. Beide cursussen zijn zéér praktijkgericht. De herhalingscursus is bedoeld als (jaarlijkse) opfrissing van het geleerde en kan dieper op uw specifieke bedrijfssituatie ingaan, waardoor alleen datgene behandeld wordt wat van belang is voor uw bedrijf. Het inzetten van een lotusslachtoffer behoord ook tot de mogelijkheden.

BHV-Cursus via Terra Trainingen

Terra trainingen (Hazerswoude-Rijndijk en De Lier) is ontstaan uit een Agrarisch Opleidingen Centrum (AOC) waar de ‘roots’ van veel medewerkers liggen. Het loskoppelen van de organisatie heeft ons de mogelijkheid gegeven om beter en sneller in te spelen op uw wensen. Hierbij maken we gebruik van gebundelde expertise van docent en specialist nog allemaal afkomstig uit het werkveld.

BHV-Cursus via Stigas

De praktijkgerichte trainers van Stigas (Woerden) verzorgen BHV-cursussen die zijn afgestemd op uw sector. Ze gaan in op de meest voorkomende risico’s in uw sector, met veel voorbeelden uit de praktijk. Stigas verzorgt zowel de cursus BHV als de herhalingscursus.