Ook in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland zijn diverse opleidingen of cursussen te volgen op het gebied van melkveehouderij. Zo zijn er niet alleen mbo- en hbo-instellingen, er zijn ook diverse commerciële aanbieders te vinden in deze regio. In dit artikel vind je een overzicht van het aanbod!

Regulier onderwijs; mbo en hbo

Verspreid over West-Nederland zijn diverse reguliere onderwijsinstellingen gevestigd, denk hierbij aan mbo instellen als: Clusius College, Wellant College of Aeres MBO. Hbo studenten kunnen naar Delft (InHolland) of Dronten (Aeres Hogeschool) of uiteraard naar een school buiten deze regio. De hbo-instellingen bieden gezamenlijk 4 opleidingen aan en de mbo-instellingen bieden gezamenlijk 14 opleidingen aan.

Trainingen, coaches en workshops

De meeste trainingen en coachingsmogelijkheden zijn te vinden in Zuid-Holland en Utrecht, deze bevinden zich voornamelijk tussen Leiden en de stad Utrecht. In mindere mate zijn trainingen ook te vinden in Noord-Holland of Flevoland.

Studiegroepen

Aan studiegroepen ontbreekt het niet in West-Nederland. Studiegroepen zitten verspreid over de hele regio en zijn in alle provincies te vinden. Bij sommige studiegroepen ligt de nadruk op een specifieke situatie of onderwerp, bijvoorbeeld studiegroepen specifiek voor boerinnen, bij andere studiegroepen draait het vooral om het delen van kennis en ervaringen.

Bekijk hier het actuele overzicht!