Trainingsprogramma voor agrarische ondernemers in de korte voedselketen

Zin om serieus aan de slag te gaan met de afzet van het eigen product? Maar je weet nog niet hoe of hoe het beter kan? ZLTO biedt hulp in de vorm van een trainingsprogramma speciaal voor Brabantse agrarisch ondernemers in de korte voedselketen.

Agrarische ondernemers zoals jij kiezen steeds vaker om het eigen product rechtstreeks te verkopen aan de consument of zelf af te zetten via horeca of foodservice. Het is fijn om in contact te zijn met de eindgebruiker die jouw product waardeert. Belangrijker nog is dat een korte keten vooral dé kans biedt meer marge te maken op het product. Investeren in een korte keten moet écht een bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat. Zodat jij straks kunt zeggen: Korte ketens, da’s goeie handel!

Aanbod ZLTO

ZLTO heeft een trainingsprogramma ontwikkeld speciaal voor agrarische ondernemers in de korte keten: de Korte Keten Academy. Het aanbod richt zich op zowel beginners als vergevorderden. Het doel is ondernemers te stimuleren verder te professionaliseren. Om uiteindelijk door te groeien naar het zijn van een interessante partner voor marktpartijen. De Korte Keten Academy heeft naast trainingen ook advies en persoonlijke coaching. De verschillende trainingen en de coaching zijn los van elkaar te volgen; precies wat de ondernemer nodig heeft.

Trainingen Korte Keten Academy

De Korte Keten Academy biedt trainingen specifiek voor beginnende én gevorderde ondernemers in de korte keten.

 • Korte Keten Booster; uitblinken in ondernemerschap in de korte keten
  De volgende onderwerpen komen hier aan bod:
  • Nieuwe businessmodellen in de korte voedselketen;
  • Ondernemerschap: je krijgt inzicht in je drijfveren en competenties;
  • Klant en propositie: wie zijn je klanten, wat is hun behoefte en hoe sluit jouw product of dienst hierbij aan;
  • Verkoopkanalen en multichannelstrategie via zowel traditionele als nieuwe resellers;
  • Logistieke organisatie;
  • Verdienmodel en verkoopkanalen selecteren;
  • Financiën: kosten en opbrengsten, het financiële resultaat en de ontwikkeling van de liquiditeit.

De eerste Korte Keten Booster gaat in oktober van 2020 van start. Ongeveer elke twee weken is er een 3 à 4 uur durende bijeenkomst. Lees hier de uitgebreide informatie over de Korte Keten Booster.

 • Losse workshops; onderwerpen als etikettering, presentatie, kostprijs bepalen enz. Zie de Agenda voor de data van deze workshops.
 • Inspiratietour; samen met collega’s een kijkje nemen bij ervaren ondernemers
 • Onboardingtraining; speciaal voor RIJP-ondernemers
 • Coaching; een traject waarin ondernemers die al bezig zijn in een korte voedselketen, worden gecoacht. Je hebt uitdagingen waarmee je aan de slag wilt. Vanuit de Korte Keten Academy krijg je begeleiding van ervaren adviseurs op verschillende thema’s zoals persoonlijke ontwikkeling, bedrijfsontwikkeling, het vinden van nieuwe afzetkanalen, etc.

Voor trainingen en coaching geldt: het aantal plaatsen is beperkt. We zullen je daarom naar je motivatie en ambities vragen tijdens een intakegesprek. Op basis daarvan geven we jou een passend trainingsadvies.

Wil je weten wat voor jou mogelijk is? Meld je aan voor 18 september. Je doet dan mee met de eerste intakeronde. Noteer alvast de datum van 28 september voor het intakegesprek bij ZLTO.

Investeer in jezelf

Om succes te hebben in de korte keten is een gedegen kennis van onder andere de markt, de vereiste productkwaliteit en voedselveiligheid en etikettering onmisbaar. Met deelname aan de Korte Keten Academy groei je uit tot een professionele korte keten-ondernemer. Een interessante partij voor afnemers in de voedselketen.

Met dit streven hebben we als ZLTO een POP3-subsidie aangevraagd en gekregen. Daarmee kunnen we onze trainingen tegen een lager tarief dan gangbaar aanbieden.

Deelnemen aan de Korte Keten Academy betekent trainingen op hoog niveau tegen een heel gunstige prijs.

Meer informatie over de inhoud van de trainingen, de planning en de tarieven? Stuur dan een mail naar loeki.van.loon@zlto.nl. Klik hier om je aan te melden.

 

BRON: ZLTO