Op Opleidenmelkveehouderij.nl vind je een actueel overzicht met diverse cursussen, opleidingen, trainingen en studiegroepen die relevant zijn voor de Melkveehouderij. In dit artikel vind je een overzicht van het aanbod in Oost-Nederland dat in januari 2021 bij ons bekend is.

Via deze link ga je direct naar het meest actuele overzicht!

Overzicht Melkveehouderij opleidingen Oost-Nederland

Diverse studiegroepen van Vruchtbare Kringloop Overijssel

Vruchtbare Kringloop Overijssel biedt melkveehouders praktische handvatten voor het verbeteren van de vruchtbaarheid van de bodem op hun bedrijf. Samen met collega-veehouders scherp je jouw kennis aan over Kringloopmanagement, opgedeeld in vier thema’s: KLW, economie, bodem- en waterbeheer en een vrije keuze bijeenkomst.


Studiegroep van Dirksen Management Support

De onderwerpen die worden besproken tijdens de bijeenkomsten kunnen aangepast worden naar behoefte van de groep. Ieder studiegroep seizoen wordt in de zomer afgesloten met de vijfde bijeenkomst, deze bestaat uit een georganiseerde excursie met een onderwerp naar keuze van de studiegroep.


Diverse studiegroepen van Vruchtbare Kringloop Achterhoek

Deelnemers vergelijken met collega-veehouders in studiegroepverband resultaten om tot een goed verbeterplan te komen. Onderwerpen als bodemstructuur, bemestingsplan, bodemconditiescore, bodemvruchtbaarheid, voerefficiëntie en economisch gewin worden besproken.


Cursus Boer – in – Ontwikkeling

Ben je partner van een melkveehouder en wil jij jouw kennis verdiepen? De cursus Boer -in- Ontwikkeling is speciaal ingericht om partners van melkveehouders een stukje extra verdieping te geven vanaf de huidige kennis. Boer -in- Ontwikkeling is een samenwerking tussen Landstede, Aeres Hogeschool en 2 vrouwelijke ondernemers.


Diverse cursussen van Dairy Training Centre

Sprint Training

De Sprint-Training is bedoeld voor belangstellenden die meer over de melkveehouderijsector willen weten, maar die geen agrarische opleiding of agrarische achtergrond hebben.

Klauwverzorgen voor beginners

In de training Klauwbekappen voor beginners leer je zelfstandig klauwen van koeien te verzorgen/bekappen en ontwikkel je daarbij de daarvoor benodigde vaardigheden in de praktijk.

Middelbaar Kader Melkveehouderij

De training is gericht op alle praktische aspecten van bedrijfsoptimalisatie, het ontwikkelen van jouw bedrijf en de opvolging / overname van het bedrijf.

Doe Het Zelf K.I.

De training is bedoeld voor (toekomstige) melkveehouders, bedrijfsmedewerkers die zelf koeien willen insemineren en belangstellenden die meer praktische kennis willen opdoen om de problematiek rondom vruchtbaarheid beter te begrijpen en te analyseren.

Drachtigheidscontrole

Tijdens deze training drachtigheidscontrole leert u de dracht op te voelen en een inschatting te maken van de duur van de dracht.

Starten als zelfzuivelaar

Deze training gaat in op de diverse onderdelen van het ondernemen in de zuivel. De opzet van de training is gericht op wet- en regelgeving, praktijkcasussen, management en economie en marketing.


Diverse trajecten Hogenkamp Agrarische Coaching

Persoonlijke coaching

De ontwikkelingen in de agrarische sector gaan enorm snel. De combinatie van vakmanschap én ondernemerschap zijn belangrijker dan ooit.

Ondernemerscoaching

De agrarisch ondernemer van de toekomst zit zelf aan het stuur, beslist zelf met wie en hoe hij zaken doet en staat zowel privé als zakelijk stevig in de schoenen.

Loopbaancoaching

Bedrijfsbeëindiging is van alle tijden in de agrarische sector. Zo lang het ver van je bed is, lijkt het allemaal wel mee te vallen, maar dan ineens is het moment daar, dat je zelf voor de keuze staat.

Vertrouwenslijn

Deze vertrouwenslijn is kosteloos toegankelijk voor iedere Nederlandse agrariër die behoefte heeft aan het delen van een persoonlijk verhaal of aan een verwijzing naar professionele hulpverlening op sociaal-emotioneel vlak.


Diverse trajecten van Te Kiefte Coaching

Coaching

Als onafhankelijk agrarisch coach help ik jou, agrarisch ondernemer, om een antwoord te vinden op jouw vragen. Ik ga naast je staan en breng je weer in beweging door je een spiegel voor te houden, respectvol te confronteren en uit te dagen.

Programma Effectief Communiceren

Je wilt weten hoe je met iemand in gesprek kunt komen, hoe je kunt zorgen dat anderen ook naar jou luisteren en hoe je rustig in een gesprek kunt reageren.

Workshops

Workshops of themabijeenkomsten voor groepen op aanvraag. Een greep uit de mogelijke thema’s: Boerenleven, De kracht van de boerin, De kracht van communicatie, Waar ligt de grens?, Waar blijft de tijd?


Coachingtrajecten van Huinink Advies

Persoonlijke coaching

Steeds meer agrarische ondernemers sparren met een coach. Ik ben zo’n coach, maar heb wel een ander vertrekpunt.

Ondernemerscoaching

Er is inzicht nodig om keuzes te maken of vragen te beantwoorden. Zonder inzicht verdwijnt het overzicht en neemt de onzekerheid toe.

Spuitlicentie 1 en 2

Eenvoudig uw spuitlicentie behalen of verlengen? 24 uur per dag/ 7 dagen per week kunt u hiervoor bij spuitlicentie.nl terecht. Waar en wanneer u het uitkomt kunt u modules volgen en punten behalen.


Diverse trainingen Roeleven en Co

Coaching

Als coach vind ik het heel erg leuk en uitdagend om mijn kennis en ervaring in te zetten voor ondernemers op het platteland. Veel boeren staan voor de keuze: ‘Hoe ga ik mijn toekomst vormgeven?

Coaching/intervisie over teamontwikkeling

Teamontwikkeling heeft zijn ups en downs. Een team in een woelige fase loopt tegen allerlei vraagstukken aan. Hoe is jullie rolverdeling in het team? Hebben jullie zicht op elkaars kwaliteiten?

Training Teamontwikkeling

Het team volgt een traject van 4 trainingen met aandacht voor samenwerking binnen het team, vertrouwensbasis, communicatie (waaronder feedback), kwaliteiten van teamleden, formele en informele regels en afspraken.

Training ‘Omgaan met weerstand’

We kennen allemaal vormen van weerstand, die in de weg kunnen zitten in het contact met de ander. En omdat de ander weerstand kan hebben die in de weg zit en hij/zij projecteert dit op jou.


KoeSignalen

KoeSignalen, JongveeSignalen, KlauwSignalen en Stress-vrij omgaan met koeien. Deze (online) trainingen geven je meer lol in je werk, minder zieke koeien en meer melk.