Boek een deskundige voor jouw AJK-, LTO- of NMV afdeling! De BoerVeilig avonden en webinars worden georganiseerd in samenwerking met Stigas. Stigas helpt ondernemers en werknemers in de groene en agrarische sector om veilig, gezond en vitaal te werken.

Tijdens deze avond of webinar vertelt een veiligheidsdeskundige van Stigas, het kenniscentrum veiligheid voor de agrarische en groene sector, wat zij allemaal tegenkomen onderweg. Aan de hand van foto’s, filmpjes en goed/fout-voorbeelden gaan zij het gesprek aan met de deelnemers. Hierbij krijg je natuurlijk ook de kans om je eigen vragen te stellen, want wie wil er nou niet veilig en met plezier werken op het agrarisch bedrijf?

Hoe ziet zo’n avond of webinar eruit?

Er wordt gestart met een korte uitleg over BoerVeilig, daarna gaan je direct aan de slag met voorbeelden uit de praktijk. Indien mogelijk komt ook een ervaringsdeskundige aan het woord die vertelt over het ongeval dat hij of zij heeft meegemaakt op de boerderij.

Meedoen?

De avonden of webinars zijn tot en met augustus 2022 te boeken en zijn voor alle boeren die meer willen weten over veiligheid op de boerderij. Klik hier voor meer informatie.

Achtergrondinformatie 

In Nederland vinden jaarlijks gemiddeld 15 dodelijke ongevallen plaats tijdens werk op de boerderij. Dit is helaas het topje van de ijsberg, want er zijn ook veel ongevallen met (ernstig) letsel. Het doel van BoerVeilig is om bewustzijn te creëren en daarmee (dodelijke) ongevallen te voorkomen.