Klauwverzorging bij melkvee is belangrijk voor een melkveehouder, het voorkomt ziektes en andere ongemakken bij een koe. Als melkveehouder of medewerker van een melkveehouderij is het daarom goed om op de hoogte te zijn. Op de website opleidenmelkveehouderij.nl wordt het trainings- en opleidingsaanbod rondom klauwverzorging van melkvee jaarrond door diverse aanbieders aangevuld, waardoor ons overzicht zeer actueel is.

Overzicht cursussen

In januari 2021 zijn de volgende cursussen aangemeld op onze website:

Training Klauwverzorgen voor beginners

In de training ‘Klauwverzorgen voor beginners’, aangeboden door Dairy Training Centre, leer je zelfstandig klauwen van koeien te verzorgen/bekappen en ontwikkel je daarbij de daarvoor benodigde vaardigheden in de praktijk.

In deze 5-daagse training leer je zelfstandig de klauwen van koeien te verzorgen/bekappen en de daarbij behorende vaardigheden te ontwikkelen. De gebruikte techniek van klauwverzorging is ontwikkeld in samenwerking met de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. De verdeling van theorie en praktijk is 20-80.

Klik hier voor het actuele overzicht!

Kun jij niet de juiste opleiding over klauwverzorging vinden?

Ben jij op zoek naar een opleiding of cursus over klauwverzorging en kun je niet vinden wat je zoekt? Laat dan even een bericht achter via onze contactpagina. Wij gaan navraag voor je doen bij onze aanbieders en koppelen het resultaat ervan zo snel mogelijk aan je terug.

Voor aanbieders van trainingen, cursussen en opleidingen

Ben jij een aanbieder van trainingen, cursussen en opleidingen over klauwverzorging of een ander onderwerp dat interessant is voor de melkveehouderij sector? Meld je opleiding dan aan via deze link, het invullen van het formulier kost slechts enkele minuten.

Over opleidingmelkveehouderij.nl

Geïnteresseerden in de melkveehouderijsector hadden geen zicht op wat er in hun omgeving aan leermogelijkheden werd aangeboden. Daarom zijn alle opleidingen, trainingen, studiegroepen en online cursussen binnen de melkveehouderij gebundeld op één website: opleidenmelkveehouderij.nl.

De website moet het voor werknemers, werkgevers en studenten in de sector gemakkelijker maken om zich te blijven ontwikkelen. De website bundelt het complete opleidingsaanbod in de melkveehouderij in één overzicht.

Nieuwe opleidingen, cursussen en trainingen worden jaarrond door diverse aanbieders aangemeld op de website, waardoor het aanbod actueel blijft.