De toekomst van je agrarisch bedrijf houdt je bezig. Als je nadenkt over de toekomst loop je soms tegen vragen, knelpunten en uitdagingen aan. Steeds meer melkveehouders schakelen een agrarische coach in die hen helpt oplossingen te zoeken voor de vraagstukken. Als kennismakelaar zie ik steeds meer coaches diensten aanbieden in de agrarische sector. Een agrarische coach kan je helpen bij persoonlijke vraagstukken. Ook kan een agrarische coach bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling. Dit doet een agrarische coach in de vorm van trainingen, workshops en programma’s.

Ik heb het aanbod coaches die actief is in de agrarische sector voor je in beeld gebracht. Klik hier om het aanbod te bekijken, je wordt doorverwezen naar de pagina ‘onderwijsaanbod’.

Er zijn verschillende toeleveranciers die ook coaching aanbieden. Hieronder volgt een opsomming in willekeurige volgorde van organisaties die veelal landelijk actief zijn.

Countus / SPOAR

Als boer zijnde kun je tegenwoordig veel voor je kiezen krijgen. Waarom loopt het niet helemaal zoals ik wil? Waar loop ik inkomsten mis? Hoe krijg ik meer balans tussen werk en privé? Waar ligt ’t geluk? Hoe deal ik met een lastige bedrijfsovername? Kan ik misschien maar beter stoppen? Wat is zinvol en hoe blijf ik daar zelf gezond bij? Wie ben ik en waar sta ik? Het zijn maar enkele van de vele vragen die de agrarisch ondernemer zichzelf tegenwoordig kan stellen. Om je daarbij weer op het goede spoor te kunnen helpen is onze organisatie in het veld gekomen. SPOAR bestaat uit ervaren professionals die je vanuit hun passie en betrokkenheid willen helpen en motiveren om verder te groeien; als mens en als ondernemer. Wij zijn coaches die de taal van de boer spreken en vanuit vertrouwen willen opereren. Klik hier voor meer informatie.

PPP Agro

U bent melkveehouder, ondernemer, vakman en nog veel meer; echtgenoot/partner, vader, compagnon, voorzitter van de vakgroep etc. Maar u bent vooral mens, met al zijn/haar eigen (on)zekerheden, ambities, vragen en wensen. “Wat wil ik, waar sta ik, waar droom ik van? En wat is ervoor nodig om dat te realiseren?” Maar ook: “Hoe komt het dat ik steeds tegen hetzelfde aanloop? Dat ik mijn plan niet goed over het voetlicht kan brengen en daarmee kansen misloop? Dat ik minder werkplezier ervaar en soms aan stoppen denk?” Klik hier voor meer informatie.

Agrifirm

Zelf het stuur in handen hebben, ondanks de weerbarstige en wisselende wetgeving, fluctuerende opbrengstprijzen en wirwar aan marktconcepten. Dat kan een flinke uitdaging zijn voor u als agrarisch ondernemer. Graag helpen wij u om te kijken waar u staat én waar u heen wilt gaan. Zodat u een passende onderneming krijgt en u mét plezier zelf aan het roer staat! De ondernemerscoaches van Agrifirm Exlan kijken met u mee en kunnen u spiegelen, bijvoorbeeld over het verbeteren van resultaten, de keuze voor een passende strategie of het op de juiste manier regelen van bedrijfsovername. Het gaat hierbij niet alleen om zakelijke en financiële cijfers, maar ook juist om persoonlijke vraagstukken zoals uw gezinssituatie en persoonlijke drijfveren. Klik hier voor meer informatie.

Agrarische Vertrouwenslijn (085-1303430)

Het team van Hogenkamp Agrarische Coaching biedt de landelijke vertrouwenslijn voor de gehele Nederlandse agrarische sector. Deze vertrouwenslijn is kosteloos toegankelijk voor iedere Nederlandse agrariër die behoefte heeft aan het delen van een persoonlijk verhaal of aan een verwijzing naar professionele hulpverlening op sociaal-emotioneel vlak.

De vertrouwenslijn wordt bemand door professionals die vanuit hun functie dagelijks begeleiding bieden aan agrariërs en hun omgeving. De beller kan rekenen op een professioneel, discreet en betrokken gesprek. De gesprekken zullen niet worden gedeeld met derden, vastgelegd of opgeslagen.