Landstede Raalte

Niveau 2 | Houd je ervan om met vee, zoals varkens, koeien, geiten of pluimvee te werken op een agrarisch bedrijf en ben je graag lekker aan de slag? Tijdens deze opleiding leer je hoe je dieren moet voeren en verzorgen en hoe je een stal of afdeling moet onderhouden. Omdat jij veel contact hebt met de dieren, ben jij degene die de gezondheid in de gaten houdt. Als je het idee hebt dat er iets niet goed is, dan geef je dat door aan je collega’s. Je hebt daar veel basiskennis van dieren voor nodig. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Raalte.

Klik hier voor meer informatie (Je wordt doorgestuurd naar de website van Landstede)

Niveau 3 | In een agrarisch bedrijf, bijvoorbeeld een varkens-, geiten- of melkveebedrijf, verzorg jij de dieren. Je houdt de gezondheid in de gaten en let op het gedrag. Ook de omgeving van de dieren houd je in de gaten, dus de hokken, de stal of het weiland waarin ze verblijven. Je werkt grotendeels zelfstandig, maar overlegt regelmatig met de eindverantwoordelijke, de ondernemer of bedrijfsleider. Je hebt een vast takenpakket. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden in Raalte.

Klik hier voor meer informatie (Je wordt doorgestuurd naar de website van Landstede)

Niveau 4 | In deze brede en praktijkgerichte opleiding verdiep je je in de verschillende takken van de varkens-, melkvee-, geiten- en pluimveehouderij. Je leert enerzijds dieren zo goed mogelijk te verzorgen, en anderzijds hoe je een bedrijf zo winstgevend mogelijk maakt. Het is een brede opleiding waarin je vanzelf ontdekt welke kant van de veehouderij jou het meest aanspreekt. Je kunt aan de slag als varkens-, geiten- of melkveehouder, maar bijvoorbeeld ook als voorlichter, inseminator of bedrijfsleider. En dan niet alleen op een boerderij, maar ook bij een voerleverancier, in de kwaliteitszorg of in de handel en export. De opleiding wordt als BOL opleiding aangeboden Raalte.

Klik hier voor meer informatie (Je wordt doorgestuurd naar de website van Landstede)